Duurzame en stille voegovergangen voor bruggen en viaducten

Artikel delen

De Silent Joint® is een duurzame en geluidsarme voegovergang. Schagen Infra en Salverda Bouw passen deze voegovergang toe op locaties van bruggen en viaducten die haaks of onder een hoek in de rijbaanrichting moeten worden aangebracht. De Silent Joint® wordt ingebouwd onder licentie van het Zwitserse bedrijf RSAG Reparatur- und Sanierungstechnik AG.

Sinds november 2017 beschikken Schagen Infra en Salverda Bouw over de licentie om in Nederland ook de Silent Joint FLEX toe te passen. Nieuw aan deze variant van de Silent Joint® is het kunststof bindmiddel dat in plaats van een bitumineus bindmiddel wordt toegepast. De kwaliteit van het kunststof is constanter. Daarnaast is kunststof niet temperatuurgevoelig, waardoor in de zomer ook statische belastingen kunnen worden opgenomen. Met een kunststof bindmiddel wordt de voeg koud ingebouwd.

De Silent Joint FLEX is ten opzichte van de traditionele Silent Joint® beter bestand tegen optredende belastingen en is ontwikkeld om bij hoge verkeersbelasting grotere dilataties op te nemen. Ook de inbouwsnelheid is hoger. De afmeting van de nieuwe voegovergang is ‘slanker’ door het nieuw ontwikkelde bindmiddel.

De Silent Joint FLEX is een goed alternatief voor een stalen voegovergang waarbij geluidbeperking een voorwaarde is. Afhankelijk van de verkeerscategorie bedraagt de levensduur tien tot meer dan 25 jaar. Met (kleinschalig) onderhoud kan deze verder worden verlengd, zonder dat vervanging van de voeg nodig is. De Silent Joint FLEX is daardoor een duurzaam product.

Het aanbrengen van Silent Joint-voegovergangen voeren Schagen Infra en Salverda Bouw uit in nauwe samenwerking. Salverda Bouw verzorgt de eventueel benodigde voorbereidende betonreparaties en Schagen Infra de inbouw van nieuwe voegovergangen.

Schagen
www.schageninfra.nl