De Groene Sector Vakbeurs 2020

Artikel delen

De aankomende editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg telt een aantal nieuwe initiatieven. Zo introduceert beursorganisator Easyfairs het zogeheten ‘EasyGo’ voor zowel exposanten als bezoekers en wordt voor het eerst beurshal 7 volledig in gebruik genomen met een nieuwe indeling. Verder maakt Het Groene Inspiratiepark weer deel uit van de beursvloer. De 21ste editie vindt plaats op 14, 15 en 16 januari 2020.

Met meer dan 300 exposanten is de beurs volledig volgeboekt. Om aan de vraag te voldoen van exposanten, zet de beursorganisatie dit jaar voor het eerst de volledige zevende beurshal in. Veel trouwe exposanten presenteren zich, zoals GVG Oliehandel uit Nijmegen. Ook is er een aantal nieuwkomers, waaronder Krinkels.
“In 2017 hebben we Het Groene Inspiratiepark gelanceerd en sindsdien is het één van de publiekstrekkers op de beurs. Ook dit jaar kunnen bezoekers Het Groene Inspiratiepark vinden in beurshal 4. Hier staat beleving centraal en kan de bezoeker een kijkje nemen achter de schermen van de exposant. Daarnaast vinden verspreid door het park de tuinaanleg wedstrijden voor studenten plaats. Maar we zoeken nog naar een aantal partijen die aansluiten op de thema’s het groene schoolplein, water en CO2-reductie”, zegt Mariëlle Schonewille namens De Groene Sector Vakbeurs.

Foto: Seijbel Photography.

Nieuw op De Groene Sector Vakbeurs is dit jaar de introductie van EasyGo, waarbij alle beursbezoekers een smartbadge ontvangen. Schonewille: “Met deze technologie wordt het nog makkelijker om informatie te verzamelen tijdens een beursbezoek. Door de komst van de smartbadge technologie kunnen bezoekers op eenvoudige wijze de interessante stands scannen met de bezoekersbadge die ze bij binnenkomst ontvangen. Na afloop van het bezoek ontvangen bezoekers alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox, zelfs als er geen face to face gesprek gevoerd is met de exposant op de beursvloer. En het is ook nog eens milieuvriendelijk, want de bezoeker loopt zo zonder losse folders en visitekaartjes de beursvloer af.”

Innovatie Award 2020

Ook deze editie wordt er weer een Innovatie Award uitgereikt. Maar dat gaat wel anders dan vorig jaar. Deze editie zijn er namelijk twee categorieën: Tuin & Park Mechanisatie en Tuininrichting & Benodigdheden. De winnaar wordt op 14 januari om 14.00 uur bekend gemaakt in beurshal 4. Vorig jaar won de elektrisch aangedreven LM-Trac 286 werktuigdrager met brandstofcel van Jean Heybroek de innovatieprijs.

Kennistheater

Deze editie kunnen bezoekers weer diverse kennissessies volgen in het kennistheater. Dit jaar wordt ingespeeld op de hype rondom de eikenprocessierups. Over dit onderwerp komen onder andere Erwin Brouwer en Henry Kuppen aan het woord. Daarnaast vertelt Jojanneke Bijkerk over ruimtebeheer en biodiversiteit. Ook is er aandacht voor zaken als groene schoolpleinen.

Foto: Seijbel Photography.

Vmbo-ochtend keert terug

Een ander nieuwtje is de terugkeer van de vmbo-ochtend. Vorig jaar maakten ruim 160 leerlingen van zes vmbo-scholen voorafgaand aan de beurs kennis met de toekomst van de groene sector. Hiervoor stond Het Groene Inspiratiepark een ochtend volledig in het teken van de enthousiaste jongeren. Schonewille: “Dit succesvolle initiatief gaan we herhalen in samenwerking met Tri groei in groen. Dit jaar gaan we zorgen voor nog meer beleving en activiteiten, denk aan klimmen met klimtuig, demonstraties van machines en wellicht een simulator. Voor de branche is dit initiatief zeer waardevol, want deze leerlingen vormen de toekomst. Bovendien willen wij met deze beurs een platform bieden om te laten zien hoe mooi de groensector is.”

Praktische info

De 21ste editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 14, 15 en 16 januari 2020 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 18.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomkwekers, boomverzorgers, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Daarnaast maken ook bezoekers werkzaam op het gebied van bestrating, sociale werkvoorzieningen en vijveraanleg hun opwachting.

Meer weten? Kijk op www.groenesector.nl