Goupil kondigt nieuwe, 100% elektrische transporter aan: de Goupil G6

Artikel delen

Goupil Industrie, de Franse fabrikant van lichte elektrische voertuigen kondigt een nieuw voertuig aan met de modelnaam G6. Dit als aanvulling op de reeks van succesvolle modellen de G2, G4 en G5. Het prototype van het nieuwste model vierde zijn wereldpremière op vakbeurs Solutrans in Lyon en zal naar verwachting in productie gaan in het vierde kwartaal van 2020.

Op de stand van carrosseriebouwer Palkit stond de Goupil G6 met gesloten opbouw met een laadvermogen van ca. 900 kg en een laadvolume van 9 m3. De G6 is duidelijk groter dan de andere modellen van Goupil. De G6 heeft een totaalgewicht van 2,6 ton en een max. laadvermogen van ca. 1.200 kg. In de cabine is plaats voor drie personen. Naast deze carrosserie zijn er tal van andere opbouwmogelijkheden, zoals een Dalby haakarm-systeem en een vlakke, kippende laadbak.

De Goupil G6 zal beschikbaar komen met lithium accu’s met een capaciteit van 15 of 30 kWh, op te laden via de ingebouwde 6,6 kW lader. De actieradius zal max. 150 kilometer zijn. De topsnelheid ligt op 80 km/u. De G6 is een compact en wendbaar voertuig dat ontwikkeld is om eenvoudig door druk stadsverkeer te manoeuvreren.

Importeur Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit zal het nieuwe 100% elektrische voertuig de komende maanden bij een beperkt aantal ‘launching customers’ gaan testen, alvorens te lanceren op de Nederlandse markt. Meer informatie over deze nieuwste innovatie zal spoedig volgen.
Goupil wordt beschouwd als een pionier op het gebied van elektrische voertuigen en werd opgericht in 1996 en maakt sinds 2011 deel uit van de Polaris Group. Ondertussen zijn er ruim 20.000 LEV’s (Light Electric Vehicles) geproduceerd welke in 35 landen op de markt worden gebracht.


Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is sinds 2009 importeur en specialist op het gebied lichte elektrische bedrijfsvoertuigen.

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit

www.eco-mobiliteit.nl | www.goupil-nederland.nl