Ankerpunten in gevel voor werknemer en spullen

Artikel delen

In een handomdraai ladders en (rol)steigers stevig aan de gevel verankerd: dat is de Spouwvast. In de meeste gemetselde muren zijn ventilatievoegen aanwezig. Deze worden door SpouwVast gebruikt als ankerpunt. Dit geeft veiligheid voor de werkman/vrouw en een enorme kostenbesparing voor de werkgever; immers minder ongelukken, dus minder onwerkbare uren, minder ziektegeld en beter doorwerken.

foto SlotAdapter

De SpouwVast is een roestvrij stalen muuranker, met aan het uiteinde een driehoek. Het anker wordt in de ventilatievoeg gestoken tot voorbij de steendikte. Door het muuranker vervolgens een kwartslag te draaien, haakt het driehoekige uiteinde achter de stenen. Om te voorkomen dat het anker per ongeluk uit de voeg kan schieten, is deze voorzien van een borg. Hierdoor kan het anker niet terugdraaien en is deze gezekerd achter twee stenen (bij gebruik van een bout is dat maar aan één steen). Vervolgens kan men bijvoorbeeld ladder of steiger met spanbanden, (musketon)haak, steigeranker of touw bevestigen aan het oog van de SpouwVast. Na gebruik wordt de borg weer naar buiten gedraaid en kan het anker weer een kwartslag worden gedraaid voor verwijdering. De gevel blijft onbeschadigd, er hoeven nadien geen bouten afgezaagd of pluggen verwijderd te worden en de SpouwVast is klaar om weer te gebruiken.

Daarnaast kan de SpouwVast als innovatieve slotadapter fungeren, waarmee ladders, steigers, duur gereedschap en aanhangers eenvoudig aan een gemetselde muur zijn vast te zetten tegen diefstal. Dit alles ook zónder in de muur te boren. Zodra de SpouwVast in de muur zit laat u de SpouwVast SlotAdapter in het oog van de SpouwVast zakken. (foto SlotAdapter). Hierdoor kan de borg van de SpouwVast niet meer omhoog en kan de SpouwVast dus niet uit de muur verwijderd worden. Onderin de SpouwVast SlotAdapter zit een groot oog waar een stevige ketting doorheen kan.

SpouwVast
www.spouwvast.nl