Schoner grondverzet met elektrische minigraver

Artikel delen

Met de introductie van een volledig in de 2 tons klasse maakt Eco-digger schoner grondverzet mogelijk, iets wat vooral in de grote steden steeds vaker gevraagd wordt.

Eco-digger richt zich op de productie van elektrisch grondverzetmaterieel, waarvan de basis altijd bestaat uit een donormachine met beproefde techniek. Hierbij wordt de dieselmotor ingewisseld voor een elektrische aandrijving, die wordt gevoed vanuit een lithium accupakket. Dit alles om het hoofd te bieden aan de toenemende vraag naar schoner bouwmaterieel in met name de grote steden.

Naast de 100% reductie van schadelijke uitlaatgassen op de werklocatie heeft het ook een positieve invloed op het door de machine voortgebrachte geluid. Hierdoor kunnen de personen in en rond de machine zonder stemverheffing met elkaar praten. Tegenover de hogere aanschafwaarde ten opzichte van een machine met verbrandingsmotor staan de besparing op de kosten voor brandstof en onderhoud; onze machines zijn uitgerust met een onderhoudsvrije elektromotor en accupakket.
Alle noodzakelijke informatie wordt getoond op een touchscreen scherm, waardoor de machinist op de hoogte blijft van de resterende accu-capaciteit, het actuele verbruik en de resterende werktijd op basis van het actuele verbruik.

De eerste machine is van het type R20e; een minigraver in de 2 tons klasse, voorzien van een elektromotor die afhankelijk van de vraag tussen de 9 en 19 kW levert en wordt gevoed door een 80 V – 33,6 kWh lithium accupakket. De machine is standaard uitgerust met een acculader en touchscreen bedieningsinterfase. Een externe snellader en in kleur gespoten (standaard Hyundai-geel) machine zijn beschikbare opties.

Deze machine komt in aanmerking voor de Mia-/Vamil-regling, waarmee de ondernemer fiscale ondersteuning krijgt op de aanschaf van het materieel.

Eco-digger
www.eco-digger.com.

Infra Relatiedagen 2020 Standnummer 728