Kleurrijke halfverhardingen geven landschap natuurlijke uitstraling

Artikel delen

Halfverhardingen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn een financieel aantrekkelijk en milieuvriendelijk alternatief voor beton, asfalt of bestrating. Ze verbeteren niet alleen de toegankelijkheid van uw locatie, maar verlagen ook uw onderhoudskosten. Graustabiel® is een halfverharding met bijzondere eigenschappen, onder andere op het gebied van draagvermogen en erosiebestendigheid.

Het product is daarnaast verkrijgbaar in diverse kleuren. De Beijer Bouwgrondstoffen produceert en levert een ruim assortiment halfverhardingen uit de eigen groeve, waaronder Quarzitische Grauwacke. Graustabiel® is een gepatenteerde halfverharding met als basis Quarzitische Grauwacke. Deze basis wordt gemengd met andere steensoorten en componenten die een sterk hydraulische werking hebben. Na het aanbrengen ontstaat een gebonden halfverharding met een aanzienlijk hoger draagvermogen dan een ongebonden halfverharding. Deze binding zorgt er tevens voor dat het materiaal aanzienlijk minder stuift en dat onkruid weinig kans heeft.

Door het hoge draagvermogen (CBR 55%<) en een natuurlijke uitstraling is Graustabiel® geschikt voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan wandel- en fietspaden, erfverhardingen, parkeerplaatsen, campings, kinderboerderijen, speeltuinen, begraafplaatsen, golfbanen en recreatieparken. Wanneer een onverharde weg is voorzien van Graustabiel® ontstaat een wegdek dat beschikt over een prettig rij- en loopcomfort.

Graustabiel is verkrijgbaar in 4 kleuren: geel, grijs, rood en zandkleurig (standaard) en is 100% herbruikbaar en erosiebestendig. De eenvoudig te verwerken halfverharding heeft geen onkruidgroei en is stof-arm. Bovendien voldoet het product aan het besluit bodemkwaliteit

De Beijer Bouwgrondstoffen BV
www.debeijerbv.com

Infra Relatiedagen 2020 Standnummer 225