Vakbeurs

Artikel delen

Infra Relatiedagen Hardenberg vormt al ruim twintig jaar een bruisend ontmoetingspunt voor infra-ondernemers en dienstverleners. Het driedaagse evenement wordt elk jaar bezocht door ruim 16.000 infraprofessionals van gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat, aannemers, architecten en projectontwikkelaars. De hele infrasector is met ruim 360 exposanten vertegenwoordigd tijdens deze vakbeurs. Hierbij kunt u denken aan aannemers, toeleveranciers, materieel leveranciers (zoals bouwmachines), ingenieurs- en adviesbureaus en overige bedrijven uit de GWW-sector.

In de afgelopen twintig jaar groeide Infra Relatiedagen uit tot het belangrijkste netwerkmoment voor de grond-, weg en waterbouwbranche. De komende editie staan thema’s als duurzaamheid en circulair produceren wederom in de spotlight. Voorbeelden zijn oplossingen om de CO2-uitstoot in de infrasector terug te dringen, hergebruik van vrijkomende ‘afval’ stromen, adequate afvoer van overvloedig regenwater, opwekking van zonne-energie in de infra en toepassing van duurzame materialen. Maar ook de PFAS- en stikstof-opgaven vragen plotseling vol de aandacht.

Foto: van Det Fotografie.

Segmentatie

De segmentatie van 2019 is voor de editie 2020 behouden. Dat houdt in dat in hal 1, 5 en een deel van hal 6 exposanten uit de gehele infrasector staan. In hal 2 en 3 staan bedrijven die relatie hebben met ‘wegenbouw en aannemerij’. In hal 4 staan bedrijven uit de ‘waterbouw’ en in hal 6 en 7 ‘materieel & machines’.
Ook is in hal 7 de gelegenheid om te netwerken met branchegenoten in het ‘Grand Cafe’ onder het genot van een hapje en een drankje. In aanloop naar de vakbeurs kunt u in deze uitgave op de deelnemerslijst zien welke exposanten, waar zijn vertegenwoordigd. Gedurende de vakbeurs worden alle segmenten duidelijk uitgelicht, zodat u precies weet waar u zich begeeft.

Vertrouwde en nieuwe namen

Al jaren verbindt deze vakbeurs bedrijven en vooral mensen. Van aannemingsbedrijven tot civiele techniek, maar u treft ook bedrijven aan in bruggenbouw, wegenbouw, rioolbeheer, grondverzet en betonindustrie. De beurs is breed vertegenwoordigd met mooie namen als: Heijmans Infra, Sallandse Wegenbouw, Kijlstra, TWW, KWS Infra, BAM Infra, Wavin, Wynmalen & Hausmann, Hans van Driel & De Kemp Groep, Anema & Staad (Doosan), Strukton Civiel, BTE Groep en Morssinkhof Groep.
Diverse bedrijven zijn al jaren verbonden aan de Infra Relatiedagen. We mogen dit jaar ook nieuwe namen verwelkomen, zoals Gemeente Hardenberg, Hollandia, MKB Infra, Goldstone Europe, Dodewaard Machinetechniek, Boels Verhuur en Tuytel Groep.

Heijmans Infra is ook dit jaar weer aanwezig op de vakbeurs. Foto: van Det Fotografie.

Toekomstdag en College-Tour

In de infrasector is een schrijnend tekort aan personeel. De vakbeurs is voor de student en zij-instromers de gelegenheid om nader kennis te maken met de sector. Speciaal voor studenten en jongeren vanaf 14 jaar organiseert Infra Relatiedagen op dinsdag 4 februari 2020 – net zoals in 2019 – een Toekomstdag. Door het afleggen van de ‘College-tour’ kunnen jongeren de markt beter leren kennen. De Toekomstdag is bedoeld voor studenten die een branche gerelateerde opleiding volgen op VMBO, MBO, HAVO of HBO.
De College-Tour is in samenwerking met verschillende partijen gerealiseerd. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de gele vloertegel die voor de stand ligt. Gerenommeerde en grote namen uit de sector laten zien wat hun bedrijf, de jeugd van de toekomst kan bieden, zoals:

  • DAGnl (standnr. 137, Hal 1) neemt jongeren mee in de wereld van 3D scannen, ontwerpen en visualiseren.
  • Van Gelder Groep B.V. (standnr. 109, Hal 1) laat studenten meespelen met een quiz. Wie het snelst de vragen goed weet te beantwoorden, maakt kans op een waardebon van Bol.com.
  • StadLandWater (standnr. 327, Hal 3) kijkt graag samen met de studenten naar de leef- en werkomgeving van de toekomst. De cijfers liegen er niet om, het klimaat verandert. Dat vraagt om bedrijven die met concrete oplossingen komen. Denk en werk met hen mee aan de beste oplossing. Het beste idee wordt beloond met een taart voor de hele klas.
  • BAM Infra (standnr. 224, Hal 2) biedt jongeren inspiratie over de Wattway (zonnepanelen op wegdek) of een scanner met een AR Bril. Wil je weten of BAM Infra een interessante werkgever voor je kan zijn? De recruiter van BAM Infra zal aanwezig zijn in de stand.

Speciaal voor studenten vanaf 14 jaar organiseert Infra Relatiedagen op dinsdag 4 februari een Toekomstdag. Dat gebeurt door het afleggen van de ‘College-tour’. Diverse exposanten spelen in op de College-tour. Van Gelder Groep B.V. laat bijvoorbeeld studenten meespelen met een quiz. Foto: van Det Fotografie.

 

Platform met innovatieve producten

Infra Relatiedagen is uitermate geschikt om te netwerken, maar er worden ook tal van mooie innovaties aan u gepresenteerd. Zo toont Wesselink – Oude Booijink BV de ‘Stoneslinger’. Dit is een machine die los gestorte producten kan verplaatsen tot 30 meter afstand, afhankelijk van het materiaal. Middels een presentatie zal deze innovatie te bewonderen zijn op hun stand. ByTheWay Bermherstel laat u kennismaken met KLEISER bh+++. Deze uitbreiding op de KLEISER bh realiseert zowel een verbetering van de kwaliteit als een verdubbeling van de werksnelheid.
Terrastab Nederland BV is specialist in bermverhardingen. Met het 100% hergebruik van de bestaande materialen wordt met een (mits mogelijk) gebonden constructie aangelegd in een strook langs de weg. Voordeel; constructief hoogwaardige kwaliteit en onderhoudsarme oplossing. Worteldruk en onkruidgroei zijn verleden tijd!
De BE-GE 370.19, van Be-Ge Seating BV, is een toonaangevende robuuste en slijtvaste bestuurdersstoel en ontwikkeld voor zware werkdagen in de meest veeleisende omstandigheden. Naast een hefvermogen dat berekend is op een inzittende van maximaal 210 kg, heeft het veringsysteem een uniek schaarsysteem met daaraan gekoppelde slingerarmtechnologie, waaraan de stoel zijn stabiele eigenschappen ontleent.
Een greep uit de andere noviteiten: Air-Vac is de compacte grondzuigmachine geschikt voor het zuigen van verschillende soorten grond, zowel nat als droog. D.I.P. BV is importeur van Vac-Ex Nederland| RoadPrinter. Scholz Benelux levert lokaal geproduceerde ijzeroxide pigmenten die voldoen aan de hoogste technische en ecologische normen. Zij laten u kennismaken met hun constructieve kunststofvezels die voorzien zijn van MRPI/EPD-certificaat, dat voortkomt uit de Levens Cyclus Analyse. Hiermee zijn de gebruikers in staat hun milieukostenbesparing aan te tonen. Benieuwd naar meer innovaties? Bekijk deze op www.infrarelatiedagen.nl.

Na het succes van afgelopen jaar heeft Infra Relatiedagen dit jaar wederom een samenwerking met Stichting Innovatie Kenniscentrum Nederland (IKN). IKN is een samenwerkingsverband dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de afvalwaterketen. In hal 4 is een ‘Stichting IKN straat’ ingericht, waar leden van IKN zich profileren. Ook MKB Infra heeft zich gecommitteerd aan de vakbeurs.

 

Foto: van Det Fotografie.

Foto: van Det Fotografie.

Kennisprogramma

Infra Relatiedagen 2020 in Hardenberg heeft naast een bruisende beursvloer met ruim 360 exposanten ook een inspirerend Kennisprogramma op woensdag 5 februari 2020. De informatieve en interactieve lezingen zijn gratis bij te wonen en vinden plaats in het Kennistheater tussen Hal 3 en 4.

Ga naar het kennisprogramma.

Openingstijden INFRA Relatiedagen Hardenberg 2020

Dinsdag 4 februari 2020 13.00 – 21.00 uur
Woensdag 5 februari 2020 13.00 – 21.00 uur
Donderdag 6 februari 2020 13.00 – 21.00 uur

Vraag uw e-ticket vandaag nog aan

Kom naar Infra Relatiedagen en registreer u online voor uw e-ticket via: www.infrarelatiedagen.nl/tickets met de volgende registratiecode: 62000220.

Meer informatie over de vakbeurs: www.infrarelatiedagen.nl