Techni-Mat bundelt krachten InfraTech en Matexpo

Artikel delen

InfraTech en Matexpo, twee toonaangevende vakbeurzen in Nederland en België op het gebied van bouw en infrastructuur, slaan de handen ineen en organiseren op 25 en 26 maart 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat. De eerste editie van Techni-Mat in Kortrijk Xpo wordt een veelbelovend kennisevenement voor professionals uit de branches infra en ruwbouw.

Techni-Mat wordt een tweejaarlijks evenement. Bezoekers kunnen er kennis en inspiratie opdoen door middel van een uitgebreid programma met infosessies, seminars en workshops die ingaan op verschillende actuele thema’s binnen beide sectoren. Het kennisprogramma bestrijkt verschillende actuele thema’s binnen de infra- en ruwbouw sector. Zaken als circulair bouwen, klimaatrobuust ontwerpen, verduurzaming, digitalisering, veiligheid en onderhoud van bruggen en wegen komen uitgebreid aan bod. Er zijn workshops over robuuste watersystemen, het aanleggen van voet- en fietspaden in gietasfalt, de beheersing van asbest, nieuwe betonnormen en laag temperatuur asfalt.

Gratis kennissessies

Zowel op 25 als 26 maart kunnen bezoekers van 11.00 uur tot 18.00 uur (de vakbeurs is nog geopend tot 21.00 uur!) alle sessies gratis bezoeken. Het volledige programma is samengesteld in samenwerking met onder andere Confederatie Bouw, Bouwunie, ADEB-VBA, BGO-OBAC, Aquaflanders en FEDBETON. Heel wat interessante sprekers maken er hun opwachting, zoals: Axel Weydts, Stad Kortrijk; Tom Roelants, AWV; Liesbeth Rombouts, A.I.V. en Carl Heyrman, Aquaflanders.

Techni-Mat Awards

Naast verschillende infosessies en seminars worden op woensdag 25 maart om 19:30 uur de allereerste Techni-Mat awards uitgereikt in samenwerking met Louwers Mediagroep. Maar liefst één of de vier bedrijven stuurde een inzending. Er zijn drie categorieën: Sustainability Award, Technical Award en Audience Award. De drie genomineerden per categorie krijgen een plek in de Wall of Fame op de beursvloer. Bezoekers van Techni-Mat kunnen vervolgens stemmen op de genomineerden. De genomineerde met de meeste publieksstemmen wint de Audience Award. Alle bezoekers en exposanten van Techni-Mat kunnen vrij de awardceremonie bijwonen, die wordt afgesloten met een receptie.

Meer weten? Kijk op www.techni-mat.eu