Terras in beton; met een betonvloer geen onkruid meer

Artikel delen

Klinkers, tegels en hout zijn lange tijd de meest gebruikte materialen geweest om een terras mee af te werken. De laatste jaren wordt er echter steeds vaker gekozen voor gepolierd beton. Geen onterechte keuze want beton biedt heel wat voordelen die de traditionele terrasafwerkingen niet altijd hebben.

Voordelen van betonvloer als terras en of oprit

Naadloze afwerking

Het grootste voordeel van een betonvloer van beton is het naadloos karakter. Hierdoor kan er geen onkruid groeien in de voegen of vuil ophopen. Als je de gladde afwerking wilt kan dat ook, jaarlijks beschermt beton tegen onkruid en over alg en mos hoef je je ook geen zorgen te maken. Om uitglijden bij regenachtig weer tegen te gaan, laat je de betonvloer niet te glad afwerken.

Perfect op maat

Aangezien een betonterras gegoten wordt, kan je hem meteen op maat laten maken van het gewenste terras. Hoogtes worden perfect afgepast en ook de afloop voor water vormt geen enkel probleem. Wens je de look van tegels dan kan je namaakvoegen laten slijpen op elke gewenste afstand. Zo kan je het doen lijken alsof je terras gemaakt is van gigantische tegels die meer dan 100 cm groot kunnen zijn.

Ruime keuze afwerkingsmogelijkheden

Door een kwartslaag toe te voegen op de afwerkingslaag kan je het terras elke gewenste kleur geven. Daarnaast kan je ook kiezen voor verschillende coatings en afwerkingstechnieken die een invloed zullen hebben op de gladheid, afwerking en onderhoud. Nabehandelen is ook steeds perfect mogelijk.