Waarom betonvloer als oprit

Artikel delen

Beton wordt steeds populairder als vloerafwerking. Niet verrassend, want daarmee kies je voor een onderhoudsvriendelijke vloer mét karakter die er strak en stijlvol uitziet. Betonvloeren zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen en hebben vele toepassingsmogelijkheden. Zo komen ze tot hun recht in bedrijven of fabrieken, maar ook in privéwoningen of als oprit of terras. Ontdek er alles over in dit artikel.


Beton is verantwoordelijk voor meer dan 10 procent van de industriële CO2-emissies wereldwijd. Om het materiaal geschikt te maken voor de bouw van woningen voor een groeiende wereldbevolking, zijn duurzame alternatieven voor beton van groot belang.

Hergebruik van beton is echter niet de enige oplossing om dit veelgebruikte bouwmateriaal duurzamer te maken. Hier een overzicht van de milieuvriendelijke alternatieven voor bouwen met beton.