Aspen D vanaf nu 100% hernieuwbaar

Artikel delen

Al in 2017 introduceerde Aspen een schone en voor negentig procent hernieuwbare dieselbrandstof: Aspen D. Met ingang van mei 2020 is Aspen D honderd procent hernieuwbaar en dus helemaal fossielvrij. Aspen D is daarmee interessant voor iedereen die duurzaam en CO₂-neutraal wil werken.

Nieuwe formule, nieuw etiket

In lijn met Aspen 2 en 4 is ook Aspen D voorzien van een nieuw etiket. Een fris en duidelijk etiket met onder andere duidelijke iconen die alle toepassingsmogelijkheden weergeven.

Een schonere werkomgeving

Het Zweedse merk Aspen heeft de dieselbrandstof in eerste instantie ontwikkeld voor gebruikers die frequent blootgesteld worden aan de uitlaatgassen van dieselmachines, zoals groenwerkers, wegwerkers en bouwvakkers. Zij werken vaak dichtbij de uitlaatgassen van de dieselmotor en hebben bijna dagelijks te maken met het aftanken van hun dieselmachines. Voor hen biedt Aspen D een aanzienlijk schonere en minder schadelijke werkomgeving vergeleken bij het gebruik van gewone diesel.

Aspen D is sinds mei van dit jaar dus voor honderd procent hernieuwbaar. Ter vergelijk: gewone diesel bevat gewoonlijk vijf tot zeven procent hernieuwbare grondstoffen in de vorm van methylestervetzuur (ook wel bekend onder de Engelse afkorting FAME). Dit zuur is sterk hygroscopisch en trekt water aan in de tank, wat het risico op bacteriegroei verhoogt wanneer de motor gedurende lange periodes niet wordt gebruikt. Aspen D bevat geen FAME en kent dit probleem niet.

De dieselbrandstof van Aspen is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals land- en bosbouwafval. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen worden de broeikasgassen tenminste met vijftig procent gereduceerd ten opzichte van diesel gemaakt van fossiele grondstoffen.

Ook bevat deze dieselbrandstof minder schadelijke stoffen en is daarom erg geschikt voor professionals die elke dag met dieselmachines werken. Omdat de diesel schoner verbrandt, veroorzaakt het onder andere minder afzet in de brandstofinjectoren van de machine. Het grote aandeel hoge kwaliteit componenten zorgt er ook voor dat de brandstof lang bewaard kan worden, zonder kwaliteitsverlies.

Meer weten? Kijk op www.aspendiesel.com

 

Meer Aspen nieuws: alle Aspen etiketten geüpdatet

Begin dit jaar hadden de 5 liter jerrycans van Aspen 2 en Aspen 4 de primeur, nu volgt de rest. Ook de literfles, de 25 liter jerrycans en drums en vaten zullen in de loop van de komende maanden met nieuw etiket verschijnen.