Ook dit jaar nieuwe machines van Takeuchi

Artikel delen

De TKD was het perfecte moment geweest om de nieuwe machines van Takeuchi aan jullie te presenteren. Maar nu onze favoriete Nederlandse bouw- en industriebeurs niet doorgaat, laten we jullie via deze weg weten welke machines je zeker (online) moet gaan bekijken. De eerste nieuwkomers van dit jaar zijn de graafmachines TB370 (uit de 3-serie!) en de TB217R. Verwacht worden binnendraaier TB257FR en de productiestart van de elektrische TB220e. Bij de rupsdumpers verwelkomen we de TCR50-2.

De zeventonner TB370 van Takeuchi is nu écht leverbaar en dat met monoboom én two piece boom.

De eerste 3-serie machine is vanaf nu leverbaar: de TB370 Monoboom & Two Piece Boom. Vorig jaar brachten we het nieuws al naar buiten, dat de eerste 3-serie machine van Takeuchi in productie werd genomen: de TB370. Maar vanaf nu is hij ook écht leverbaar en dat met monoboom én two piece boom!

De TB370 is de eerste machine met touch panel monitor, waarop alle functies nog eenvoudiger en overzichtelijker te bedienen zijn.

De 7 tonner is uitgerust met een zeer krachtige diesel motor (stage 5 met DPF) en heeft een sterke hydraulische performance. De machine beschikt daarnaast over enorm veel trekkracht op de rupsen. Eigenlijk zijn álle pluspunten van de Takeuchi 2-serie verwerkt in de TB370. Het load-sensing hydraulisch systeem, de kiepcabine, de achteruitrijcamera, het uitgebreide LED-pakket en de luchtgeveerde stoel zijn een aantal voorbeelden. Ook de soepele bediening mag niet ontbreken, die is zoals je van alle 2-serie machines gewend bent: superieur.
Het design van de eerste 3-serie machine heeft uiteraard een flinke upgrade gekregen. Ook is het de eerste machine die is voorzien van een touch panel monitor, waarop alle functies nog eenvoudiger en overzichtelijker te bedienen zijn. Een andere nieuwe feature is de uitstaplamp: zodra je het contact uit zet wordt de grond rondom de in/uitstap van de cabine gedurende 30 seconden verlicht, zodat je altijd ziet waar je uitstapt.

Minigraver TB217R

De nieuwe minigraver TB217R is uniek in zijn klasse: hij is standaard voorzien van 3 hydraulische functies.

Ook de TB217R is een nieuwkomer, deze semi-binnendraaier is een upgrade van de TB215R. Die kreeg overigens vorig jaar al een update, toen de onderwagen werd verlengd om meer stabiliteit te garanderen. Bij de TB217R is de stabiliteit nóg verder verhoogd en het graafbereik vergroot. Dit is bereikt door het toevoegen van contragewicht aan de onder- en achterzijde en door het verlengen van de graafarm. Daardoor is deze 1.7 tonner ook beter toegerust voor het gebruik van zwaardere uitrustingsstukken, zoals bijvoorbeeld een kantelkop.
Dan komen we bij het punt dat deze machine echt uniek maakt in zijn klasse: hij is standaard voorzien van 3 hydraulische functies. Hiervan zijn er twee dubbelwerkend ten behoeve van een sloopsorteergrijper of eventuele andere uitrustingsstukken. De derde extra functie wordt gebruikt voor de hydraulische snelwissel.

Over een aantal maanden wordt beslist of de TB220e, de eerste elektrische minigraver van Takeuchi, dit jaar nog in productie gaat.

Rupsdumper TCR50-2

De TCR50-2 is een rijk uitgeruste nieuwe rupsdumper in het assortiment van Takeuchi.

De TCR50-2 is een nieuwe rupsdumper in het assortiment van Takeuchi. Deze machine kun je inzetten als handige transporteur op moeilijk bereikbare locaties, zoals gebieden met een natte ondergrond of bouwprojecten waarbij de bodemdruk niet te hoog mag zijn.
De rupsdumper is voorzien van een motor met DPF, SCR (AdBlue) en een DOC. Ook is hij standaard uitgerust met airco, een achteruitrijcamera, rijalarm (bij achteruit rijden), brandstofvulpomp, een uitgebreid LED-pakket en het Takeuchi Fleet Management Systeem.

Nog meer nieuws?

Ja, er is dit jaar nog meer nieuws te verwachten. Zo komt er ook een nieuwe binnendraaier aan, de TB257FR. Dit is de vervanger van de huidige TB153FR. Hij wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2020.
De elektrische TB220e begint ook steeds meer vorm te krijgen. De prototypes draaien al een tijd en zijn nog steeds in ontwikkeling. Over een aantal maanden wordt beslist of de eerste elektrische minigraver van Takeuchi dit jaar nog in productie gaat.

Wil je graag meer info over de technische specificaties van de TB370 en de TB217R?

Kijk dan op: www.takeuchibenelux.com.

Heb je vragen over de andere machines?

Neem in dat geval contact op via www.takeuchibenelux.com/verkooppunten.