Easyfairs kiest voor 1,5 meter

Artikel delen

Beursorganisator Easyfairs Nederland gaat zijn evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten, zodat vanaf het najaar op een verantwoorde weer vakbeurzen en dergelijke zijn te houden. Te denken valt aan vakbeurs Recycling in Gorinchem (17-19 november) en Transport Compleet in Hardenberg (1-3 december).

Ook voor 2021 staan de nodige evenementen op het programma. “Wij verwachten dat de 1,5 meter-samenleving voorlopig de norm blijft en daarom gaan wij aan de slag om onze events op die manier in te richten”, aldus Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland.
Om de 1,5-meter evenementen mogelijk te maken wordt gedacht aan zogeheten ‘time slots’ voor bezoekers, die dat vooraf bij hun reservering moeten aangeven. “Het voordeel van werken in time slots is dat iedereen de tijd en ruimte krijgt om op een veilige manier met elkaar in gesprek te gaan,” zo verklaart Jeroen van Hooff. Ook wordt gewerkt aan een forse verruiming van de gehele beursindeling, zoals bredere gangpaden, meer ruimte creëren op plekken waar voorheen drukkere bezoekersstromen waren en aangepaste inrichting van de kennistheaters. Via de smartbadge technologie krijgt de bezoeker na afloop van de beurs een e-mail met informatie van bezochte exposanten en dat maakt het gebruik van fysieke visitekaartjes, folders en dergelijke overbodig.

Easyfairs Nederland
www.easyfairs.nl