Nieuwe transporter: 100% elektrisch, 0% emissie

Artikel delen

Goupil introduceert een volledig nieuw ontwikkeld voertuig met de modelnaam G6. Dit als aanvulling op de reeks van succesvolle modellen de G2, G4 en G5. De G6 is duidelijk groter dan de andere modellen van Goupil.

De G6 heeft een totaalgewicht van 2,6 ton en een max. laadvermogen van circa 1000 kg. In de moderne cabine is plaats voor drie personen. Naast een gesloten carrosserie met circa 9 m3 laadvolume zijn er tal van andere opbouwmogelijkheden, zoals een haakarmsysteem en uiteraard een vlakke, vaste of kippende laadbak.

De Goupil G6 zal beschikbaar komen met lithium accu’s met een capaciteit van 15 of 30 kWh, op te laden via de ingebouwde 6,6 kW lader. De actieradius zal max. 152 kilometer zijn. De topsnelheid ligt op ca. 80 km/u. RDW typegoedkeuring N1, draaicirkel ca. 6,70 m.

De G6 is een compact en wendbaar voertuig dat ontwikkeld is om eenvoudig door druk stadsverkeer te manoeuvreren. Ideaal voor stadslogistiek, onderhoudsbedrijven en afvalinzameling. De nieuwe Goupil G6 is in Nederland te bestellen vanaf 1 juli 2020.

Het Franse Goupil wordt beschouwd als een pionier op het gebied van elektrische voertuigen en werd opgericht in 1996 en maakt sinds 2011 deel uit van de Amerikaanse Polaris Group. Ondertussen zijn er ruim 20.000 LEV’s (Light Electric Vehicles) geproduceerd, welke in 35 landen op de markt worden gebracht. Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit BV is sinds 2009 specialist op het gebied lichte elektrische bedrijfsvoertuigen en per 2017 exclusief importeur van het merk Goupil.

Goupil
www.goupil-nederland.nl
www.eco-mobiliteit.nl