BIA presenteert twee krachtige Komatsu’s

Artikel delen

Benelux-importeur BIA presenteert de jongste aanwinsten in de Europese Komatsu-lijn: graafmachine op banden PW158-11 en wiellader WA70M-8. Waar de laatste al een Stage V motor heeft, doet de eerste het nog met Stage IV. Het doet niet af aan zijn capaciteiten, want deze circa 16 tons mobiele graafmachine met korte draaicirkel van 1,9 meter heeft zonder stabilisators al een hefvermogen van ruim 5.000 kg. “Dat maakt deze krachtige machine perfect geschikt voor de zwaarste klussen in een krappe stedelijk omgeving”, aldus BIA.

Graafmachine PW158-11.

De PW158-11 is in Europa ontworpen en gebouwd en richt zich dus exclusief op Europese klanten. De Komatsu EU Stage IV motor levert een vermogen van 90 kW (122 pk) bij 2.100 tpm. Het nieuwe, geïntegreerde Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem verlaagt dankzij AdBlue-inspuiting de NOx-uitstoot met 80 procent. De Idle Shutdown-functie voorkomt brandstofverspilling en de nieuwe snelheidsregeling van de ventilatoraandrijving vermindert zowel het brandstofverbruik als het geluidsniveau in de cabine. Tot slot zorgt het ECSS anti-pitch-systeem op de giek voor aanzienlijk meer stabiliteit en comfort bij rijden over oneffen terrein.

Wiellader WA70M-8.

Wiellader

Wiellader WA70M-8 is een 5-tons machine met lage bedrijfskosten en grootse prestaties. Dat laatste dankt hij aan de emissiearme EU Stage V Komatsu-motor met roetfilter. Het motorvermogen is hierdoor met maar liefst 25 procent toegenomen tot 46,2kW (62,8pk). Het hoge koppel bij lage toerentallen maakt hem geschikt voor zware werkzaamheden. Door het onderhoudsinterval van 6.000 uur kan de roetfilter tot 10 jaar meegaan.
Dankzij de Easy Fork-kinematica kan de machinist eenvoudig pallets evenwijdig aan de ondergrond vervoeren. De machine heeft ook een parallelle kinematica in Z, een hoge uitbreekkracht, een gemakkelijk te vullen bak en hij is bovendien zeer wendbaar, aldus BIA. Door het lage zwaartepunt en de compacte afmetingen mogen we de stabiliteit en het zicht rondom vanuit de cabine uitermate goed noemen.

BIA Nederland
www.biagroup.com/nld-nl/