Productie hoeklijnplaten en gebezemde platen met KOMO-certificaat

Artikel delen

HOOGEVEEN – De bouw van de nieuwe fabriek van Zwaagstra Beton in Hoogeveen is zo goed als afgerond. De fabriek, waarin o.a. hoeklijnplaten en gebezemde platen zullen worden geproduceerd, is uitgerust met de modernste productiemachines en kenmerkt zich door een innovatieve logistieke inrichting. Met de ingebruikname van de nieuwe fabriek breidt Zwaagstra Beton haar productiecapaciteit opnieuw significant uit.

Zwaagstra Beton breidt productie verder uit met nieuwe betonplatenfabriek

Alweer een nieuwe fabriek

Slechts anderhalf jaar na de ingebruikname van een imposante productiehal voor keer- en silowanden, staat de volgende fabriek dus klaar voor gebruik. In deze nieuwe hal worden hoeklijnplaten en gebezemde platen geproduceerd. De productie is inmiddels opgestart en de eerste platen zijn al uit de mallen gerold. ‘Een nieuwe productielocatie heeft altijd te maken met kinderziekten, die er nog uit moeten. We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de bouw van nieuwe betonfabrieken. We verwachten derhalve dat deze beginfase niet veel problemen gaat opleveren,’ aldus Richard Zwaagstra, directeur van Zwaagstra Beton.

Komo-gecertificeerd

Het enthousiasme over de totstandkoming van de nieuwe fabriek is groot onder het personeel en het management. ‘Het is geweldig om samen te zien en te beleven hoe zo’n nieuwbouwproject zich ontwikkelt. Met deze nieuwe betonplatenfabriek zijn we in staat de markt nog beter en sneller te bedienen. De hoeklijnplaten en gebezemde platen, die in de nieuwe fabriek geproduceerd worden, zijn van de hoogste kwaliteit. Ze dragen allemaal het KOMO-certificaat en voldoen daarmee aan de hoogste eisen. Zwaagstra Beton heeft zowel kwaliteit als een snelle levering hoog in het vaandel staan. De verwachtingen zijn terecht hoog gespannen. We zijn ervan overtuigd met deze capaciteitsuitbreiding onze marktpositie verder te optimaliseren. De eerste reacties uit de markt, zowel in de agri- als infra- en sportsector bevestigen deze verwachting,’ besluit Zwaagstra opgetogen.

Zwaagstra Beton BV
www.zwaagstrabeton.nl