BTL wordt idverde NL

Artikel delen

Sinds 1 oktober 2020 gaat BTL, marktleider op de Nederlandse groenmarkt, verder als idverde NL. “Inmiddels zijn wij bijna twee jaar onderdeel van de idverde groep en daar zijn we trots op!”, zegt Olaf Janssen, voorheen Algemeen Directeur bij BTL, maar nu Country CEO bij idverde.

idverde NL bestaat uit idverde Advies (advies- en ingenieursbureau), idverde Bomendienst (gespecialiseerd in kennisintensieve boomvraagstukken) en idverde Realisatie (aanleg en onderhoud van de groene buitenruimte). De naam verandert, maar de lokale betrokkenheid en aanwezigheid blijven. Door de internationale kennisuitwisseling kan de organisatie nog beter werken aan de wereldwijde vraagstukken van deze tijd: teruglopende biodiversiteit, klimaatverandering of het meetbaar maken van de waarde van groen. Janssen: “We hebben dagelijks contact met collega’s en blijven zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”
De idverde groep is ook bezig met een internationaal opleidingstraject voor hoger kaderpersoneel. Doordat de organisatie niet alleen internationaal, maar ook nationaal groeit, ontstaan er meer doorgroeimogelijkheden. Belangrijk, want in de huidige groenmarkt is het vinden van goed personeel een behoorlijke uitdaging.

Ook Verboon naar idverde

Dit jaar nam BTL de Haagse firma Verboon Groen & GWW over. Dit bedrijf, speler op het gebied van grond-, weg- en waterbouw in de Randstad, gaat verder als idverde Realisatie, Den Haag. “Bijna één jaar geleden hebben wij ons aangesloten bij BTL”, zegt Arjan Dans (voorheen bedrijfsleider bij Verboon, vanaf heden vestigingsmanager bij idverde). “Het was best spannend om onderdeel te worden van een landelijk werkende partij. De samenwerking verloopt erg natuurlijk en we voelen ons echt onderdeel van het team. Op 1 oktober gaat BTL verder als idverde NL, een logisch moment voor ons om niet alleen in bedrijfsvoering, maar ook in naam samen op te trekken.”