Wij staan altijd en overal voor u klaar

Artikel delen

De kracht van Pirtek? Die is te vangen in drie woorden: snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De klantservice van deze markleider in levering en vervanging van hydrauliekslangen en -leidingen is ongekend. Alleen al in de Benelux zijn momenteel zo’n 100 servicewagens operationeel. Hun opdracht is simpel: dag en nacht ervoor zorgen dat u uw werkzaamheden met minimaal tijdverlies kunt voortzetten. Het is niet voor niets dat Pirtek zich profileert met de slogan “Snel. Betrouwbaar. Veilig”.

Snel: Bel je het speciale telefoonnummer 088-1118888 voor een spoedreparatie, dan is binnen één uur de servicewagen op locatie, waar ook in de Benelux.

We hoeven u niet te vertellen, hoe heftig ongeplande stilstand van machines inwerkt op de bedrijfsvoering. Of het nu in de fabriek is, op de weg of in het veld, tijd is geld en stilstand dus een dure hobby. Dat geldt ook voor stilstand door een kapotte hydrauliekslang, -leiding of -koppeling en bij slangbreuk met olielekkage. Gelukkig hoeft die stilstand niet lang te duren, want dan bel je het speciale telefoonnummer 088-1118888 en binnen één uur is er een servicewagen op locatie, waar ook in de Benelux.
Het is een belofte die je bij concurrenten niet snel ziet. Het is ook een belofte die een bedrijf kwetsbaar kan maken als hij niet wordt nagekomen. Bij Pirtek is de kans daarop minimaal. Met meer dan 190 servicecenters verspreid over heel Europa en meer dan 800 goed uitgeruste servicewagens standby of op de weg, is noodhulp altijd snel geboden. Dat gebeurt uiteraard door VCA-gecertificeerde medewerkers.

Goed voorbeeld

Wat we vroeger nooit gedacht hadden, is nu vaak de ultieme oplossing: weekendafsluitingen van infrastructuur wanneer die onderhoud of aanpassing behoeft. Na de vrijdagspits afsluiten en voor de maandagochtendspits weer open. Dat laatste is essentieel voor veel zakelijke weggebruikers. Dus moet er niets tegen zitten. Stilstand en uitval van wegenbouwmachines door problemen met hydrauliekslangen en – leidingen, daar moet je niet aan denken. Dan staat daar straks een rij van tientallen vrachtauto’s vol bitumen te wachten op een asfalteermachine die niet verder kan. Dat kost veel geld en erger nog: het werk komt niet op tijd af.
Preventief onderhoud laten verrichten kan veel ellende voorkomen, dus dat is het eerste advies van Pirtek. Het tweede advies is minstens zo interessant. Marketing Communicatie Coördinator Arie den Draak legt uit: “Sinds enige tijd is het mogelijk om gerichte afspraken te maken over een ‘stand-by regeling’. Die behelst heel simpel, dat bij een weekendafsluiting vanuit een nabijgelegen servicecentrum altijd tenminste één servicewagen klaar staat om uit te rukken wanneer er problemen zijn met een wegenbouwmachine. En doordat we altijd al 24/7 beschikbaar zijn, kan bij ernstige problemen snel worden opgeschaald, ook vanuit andere servicecentra.”

Betrouwbaar: Onze klanten moet er altijd op kunnen rekenen dat we hen zo snel mogelijk helpen, ook ’s nachts en in het weekend.

Betrouwbaarheid

Naast snelheid speelt betrouwbaarheid een minstens zo grote rol. “De klant moet er altijd op kunnen rekenen dat we hem zo snel mogelijk helpen,” aldus Arie, “en dat is niet alleen voor onze reputatie van belang, maar ook voor die van de klant. Want die moet ook op tijd kunnen leveren.” Stel je bent vrachtwagenchauffeur en je komt onderweg stil te staan. De klant komt in de problemen, je zit met het rijtijdenbesluit, de volgende shift loopt spaak en de baas is niet blij. Dan moet je erop kunnen vertrouwen dat de servicewagen van Pirtek op tijd langs komt en de juiste vervangende onderdelen bij zich heeft.
Arie den Draak heeft het over de ‘first fix rate’ en die is bij Pirtek zo’n 95 procent. Oftewel, in nagenoeg alle situaties kan het probleem al direct na aankomst van de servicewagen worden opgelost. Heel soms is nog een tweede ronde nodig en moet bijvoorbeeld een bijzonder onderdeel worden gehaald (of gebracht) of is speciale apparatuur nodig.

Veiligheid

Last but not least is er bij Pirtek veel aandacht voor veiligheid. Werken met allerlei stationaire en mobiele machines, op lastige plekken (van Hoogovens tot de petrochemische industrie); maar ook het service verlenen langs de weg en bij nacht en ontij moeten uitrukken, het vergt een stevige discipline van de medewerkers. Vandaar dat degenen die de reparaties verrichten allemaal VCA-gecertificeerd zijn.
Werken met hydrauliek heeft daarnaast zijn eigen risico’s. Neem de hoge druk in slangen en leidingen, die kan oplopen tot wel 400 bar. Als er tijdens het werken onverwacht iets kapot- of losknalt, staat de medewerker aan die hoge druk bloot. Het overkomt zowel geschoolde als ongeschoolde monteurs. Letsel ontstaat voor het overgrote deel in de handpalm en de binnenzijde van de vingers van de niet-dominante hand. Als hogedruk injectieletsels niet worden behandeld, kunnen ze leiden tot amputaties of zelfs de dood.

Veilig: Om hogedruk injectieletsels te voorkomen is deze Pirtek-veiligheidshandschoen bestand tegen een druk tot 700 bar.

Speciale handschoen

Dus heeft Pirtek International een speciale handschoen met ondoordringbare coating laten ontwikkelen: de Fluid Power Glove. Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond, dat deze Pirtek-veiligheidshandschoen bestand is tegen een druk tot 700 bar (10.150 psi) bij openingen variërend van 0,05 mm tot 0,3 mm en gebruik van standaard hydrauliekolie. De veiligheidshandschoen is niet alleen voor medewerkers van Pirtek beschikbaar, maar bij de servicecentra ook te koop voor onderhoudsmedewerkers van klantbedrijven, in de maten S tot XXL: onderdeelnummer PFPG2 (maatcode). De siliconen handpalm zorgt voor een optimale grip, zelfs in natte omstandigheden en het vernieuwde ontwerp heeft een nog betere zichtbaarheid en verhoogd draagcomfort.