InfraTech 2021 gaat hybride

Artikel delen

InfraTech is hét kennisplatform waar de opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. Na de succesvolle editie in 2019 met ruim 600 exposanten, zal de veertiende editie in 2021 hybride worden! Naast de fysieke beursvloer volgens de COVID-19 richtlijnen, is er een uitgebreid online programma. Het thema Move Forward is relevanter dan ooit.

Rotterdam Ahoy: 12 t/m 15 januari 2021

Foto © Charles Batenburg

De infrasector staat voor flinke uitdagingen. Denk aan digitalisering, circulariteit, energietransitie, terugdringen uitstoot CO2 en stikstof, PFAS, meer ruimte voor de markt bij aanbestedingen, grote onderhoudsopgave, klimaatadaptatie, risico- en kostenbeheersing en nog veel meer. De infrasector moet daarom stappen vooruit nemen en het voortouw nemen in het creëren van de wereld van morgen: ‘It is time to Move Forward!’

Corona-proof

Wellicht de grootste uitdaging bleek in 2020 het werken volgens de strenge COVID-19 richtlijnen. Ook beursorganisaties merken hiervan de gevolgen. Er is veelvuldig contact geweest met de exposanten van InfraTech. Een deel van de exposanten gaf aan zich niet comfortabel te voelen bij fysieke deelname in deze onzekere tijden. Voor hen is een uitweg geboden om deze keer niet fysiek deel te nemen aan InfraTech, maar online. Het deel van de exposanten dat heeft aangegeven wél behoefte te hebben aan fysieke ontmoetingen, zal op een veilige wijze aanwezig zijn op de beursvloer. Ook voor bezoekers die niet fysiek aanwezig willen of kunnen zijn, is er de mogelijkheid om elkaar en exposanten middels het online InfraTech Netwerk Platform te ontmoeten.
Annemieke den Otter, Exhibition Manager InfraTech: “Het thema Move Forward is relevanter dan ooit. We willen in deze snel veranderende fysieke en digitale wereld uitdagingen aangaan en kansen grijpen. Corona heeft dit alleen nog maar meer doen versnellen. Daarom kiezen we ervoor om juist in deze tijden de markt een platform te bieden waar ze samen kunnen komen, kennis en innovaties kunnen delen en uiteraard de ervaringen uitwisselen in deze vreemde tijd.”

Veiligheid voorop

De veiligheid van exposanten, bezoekers en partners heeft uiteraard prioriteit. Naast het aanbieden van een online programma, neemt InfraTech veiligheidsmaatregelen om een verantwoord bezoek aan de fysieke beursvloer mogelijk te maken. De beursvloer krijgt een aangepaste indeling volledig gericht op de 1,5 meter richtlijn. Er is een verruiming van de gehele beursindeling met bredere gangpaden en meer ruimte op plekken waar voorheen drukkere bezoekersstromen waren.
Den Otter: “Wij kunnen onze exposanten en bezoekers daardoor op een veilige en gastvrije manier ontvangen. Dit doen we onder meer ook door het inzetten van gastvrije corona handhavers op de beursvloer. Ook zal er constant gemonitord worden hoeveel mensen er op de beursvloer zijn om aan de gestelde regelgeving te kunnen voldoen. Wel blijven we streven naar een representatieve vertegenwoordiging van alle sectoren binnen de infra-branche. We beseffen dat wanneer de huidige maatregelen in januari nog van kracht zijn er ook doelgroepen zijn die vanuit hun werkgever niet een fysiek bezoek mogen brengen. Deze doelgroepen zullen we stimuleren het online InfraTech Netwerk Platform te gebruiken om op deze manier in contact te komen met de exposanten.”

InfraTech Netwerk Platform

Het InfraTech Netwerk Platform biedt de mogelijkheid tot matchmaking, het maken van afspraken en deelnemen aan het digitale kennisprogramma. Zowel exposanten als geregistreerde bezoekers kunnen gratis van dit platform gebruik maken.

Persoonlijk account

Voor elke exposant wordt een persoonlijk bedrijfsaccount aangemaakt, dat aangevuld kan worden door de exposant zelf met bijvoorbeeld bedrijfsinformatie, vertegenwoordigers en video’s. Iedere geregistreerde bezoeker krijgt ook een persoonlijk account en kan dit aanvullen met zakelijke interesses en doelen. In het persoonlijke account kan de bezoeker bijhouden welke connecties en meetings met bedrijven er zijn gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke agenda bij te houden met kennissessies die men interessant vindt.

Netwerktool

De netwerktool gebruikt intelligente algoritmen om gepersonaliseerde suggesties te geven op basis van zakelijke doelen en interesses van een bezoeker. Daardoor kan de bezoeker waardevolle connecties ontdekken en de juiste matches krijgen. Bij wederzijdse interesse kan men met elkaar chatten en (online) een afspraak inplannen.

Kennisprogramma

In het inmiddels actieve Online InfraTech Netwerk Platform is er samen met de partners van InfraTech gebouwd aan een aantrekkelijk inhoudelijk programma. Waar de partners hun programma eerder op hun pleinen lieten zien, worden er nu verbindingen gezocht om een aantrekkelijk, actueel digitaal programma neer te zetten. Tijdens de vier dagen van InfraTech wordt de bezoeker meegenomen op een kennisreis. Op dag één zal het thema ‘verbinden’ centraal staan: wat hebben marktpartijen en opdrachtgevers nodig van elkaar om een stap voorwaarts te maken? Op dag twee wordt er gekeken naar innovaties in de markt, op dag drie zal het implementeren en doen centraal staan en er wordt afgesloten met actie: How do we Move Forward!

Veiligheid staat voorop

Naast het aanbieden van een online programma, neemt InfraTech de volgende veiligheidsmaatregelen om een verantwoord bezoek aan de fysieke beursvloer mogelijk te maken.

  • Het is alleen mogelijk om InfraTech fysiek te bezoeken met een online voorregistratie.
  • Er wordt deze editie gewerkt met aanvangstijden, zodat de bezoekers verspreid worden en opstoppingen voorkomen worden.
  • Het aantal bezoekers wordt continu gemonitord om de 1,5 meter afstand op het totaaloppervlakte van de hallen te kunnen waarborgen.
  • Handen worden gedesinfecteerd bij in- en uitgang en er is voldoende mogelijkheid tot reinigen en desinfecteren op de beursvloer.
  • Op de locatie zijn duidelijke markeringen om de onderlinge afstand tussen gasten te waarborgen.
  • Openbare ruimte zoals toiletten worden extra schoongemaakt.
  • Looprichtingen worden aangegeven op de paden.
  • Zichtbare en gastvrije corona handhavers op de beursvloer.

Ventilatie

De ventilatiesystemen van Rotterdam Ahoy zijn ‘state of the art’ en voldoen aan de geldende regelgeving. De systemen zijn in staat om op eenvoudige wijze 100% buitenlucht binnen te brengen. Dit verkleint verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken, bijvoorbeeld het coronavirus.

Online registratie voor gratis (digitaal) bezoek

U kunt zich via www.infratech.nl online registreren voor een gratis bezoek aan InfraTech 2021 Hybride. U bent daarmee ook automatisch bezoeker van het Online InfraTech Netwerk Platform.

Lees meer op www.infratech.nl