Kerstcadeau: 3 miljoen extra bomen voor Nederland door StukjeNatuur

Artikel delen

Stichting StukjeNatuur is van start!
Op vrijdag 11 december hebben de Unie van Bosgroepen, FSC Nederland en StukjeNatuur de start van een bijzondere samenwerking bekrachtigd door op Landgoed Prattenburg (Rhenen, Utrecht) de eerste bomen te planten. Dat worden er de komende jaren natuurlijk veel meer!

StukjeNatuur richt zich op extra aanplant van bomen én andere klimaatmaatregelen in Nederlandse bossen. Dit doen we op basis van donaties en sponsoring van particulieren en bedrijven. Zo zorgen we samen voor klimaatbestendige bossen met meer biodiversiteit én extra CO2-opslag.
StukjeNatuur werkt samen met FSC Nederland en de Unie van Bosgroepen. Een samenwerking waardoor StukjeNatuur direct beschikt over veel kennis en ervaring en aan de slag kan in de FSC- gecertificeerde bossen door heel Nederland. Ons streven is om de komende 5 jaar in Nederland 3 miljoen extra bomen te planten.
Mede-oprichter Will Oppo van StukjeNatuur vertelt: “Sinds ik regelmatig door het buitengebied van Nederland fiets en zie dat de natuur steeds verder wordt verdrongen door nieuwbouw en graslanden zonder bloemen, heb ik mij extra willen inzetten voor meer natuur en daar gaan we nu mee van start. Dat voelt goed!”.

De eerste bomen planten voor StukjeNatuur op Landgoed Prattenburg, Rhenen (Utrecht), 11 december 2020
Vlnr:
Nicole Olland: Directeur Unie van Bosgroepen Liesbeth Gort: Directeur FSC Nederland
Dirk van Hout: Medeoprichter StukjeNatuur Arjan Alkema: Adjunct-Directeur FSC Nederland
Gerard Koopmans: Groepsmanager FSC Unie van Bosgroepen Will Oppo: Medeoprichter StukjeNatuur

In de buurt

StukjeNatuur gaat in tientallen FSC-gecertificeerde bossen door heel Nederland extra bomen planten. Het gaat om bos op particulier terrein, zoals landgoederen, en bijvoorbeeld gemeentebossen. We starten in 4 gebieden, verspreid over 4 provincies, te weten:
1. Het Meuleman te De Lutte in Overijssel
2. Het Feithenhof te Gortel in Gelderland
3. Prattenburg te Rhenen in Utrecht
4. Cleefswit te Gemert in Noord-Brabant
Het is een bewuste keuze van StukjeNatuur om verspreid door heel Nederland bomen te planten, omdat dit ons thuis is en er hier voorlopig meer dan genoeg te doen is. Ons streven is om bij te dragen aan mooie natuur voor iedereen. Onderzoek toont namelijk aan dat de natuur mensen blijer en gezonder maakt. En ook dat het kinderen, onze toekomst, meer waardering bijbrengt voor de natuur. Op de plekken waar we extra bomen gaan aanplanten zal bovendien extra CO2 worden vastgelegd.

Kerst-Boom-Cadeau

Veel mensen genieten in deze bijzondere Corona-tijd van een verfrissende wandeling in het bos. De bossen bieden ons rust, ruimte, frisse lucht en daarmee wandelplezier. StukjeNatuur biedt de mogelijkheid om wat terug te doen voor het bos. Geef bijvoorbeeld met Kerst een boom cadeau!
Hiermee kun je familie, vrienden of gewoon jezelf verblijden met mooie nieuwe bomen in de buurt. Bomen die ook nog eens zorgen voor meer planten en dieren in het bos én voor een gezondere leefomgeving. Al vanaf 10 euro kun je een bos helpen met de aanplant van 2 extra bomen.

Door te doneren aan StukjeNatuur steun je dus de natuur én wordt je omgeving mooier en gezonder.

Luister meer hierover in onze podcast!
Samen met FSC heeft StukjeNatuur een podcast opgenomen waarin we veel meer uitleg geven over ons werk! We gaan uitgebreider in op thema’s als natuurwaarden, biodiversiteit en CO2 compensatie. Klik hier om de podcast te beluisteren.