Uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen

Artikel delen

Nooteboom heeft haar SMART programma uitgebreid met de nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen, type OSDS-48-03V(EBW). Deze 3-assige semidieplader met naloop gestuurde as heeft een nuttig laadvermogen tot maar liefst 39 ton bij 80 km/u. Dit was voorheen alleen mogelijk met een dieplader.

lader

Door toepassing van een nieuw concept met 4750 mm uitschuifbare laadvloer, is een zeer laag eigen gewicht van slechts circa 8.700 kg gerealiseerd. De OSDS-48-03V(EBW) is multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. De korte asafstand tussen de 1e en 2e as van slechts 2260 mm draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid. En omdat deze semidieplader in de SMART seriebouw wordt geproduceerd, is de aanschafprijs tot wel 50% lager dan een dieplader.
De semidieplader is uitzonderlijk sterk en heeft een uitstekende torsiestijfheid. Er zijn uitsluitend hoogwaardige A-merk componenten toegepast, waaronder Jost steunpoten, SAF assen, Hella verlichting, Goodyear banden en Wabco remsysteem. De semidieplader heeft verder uitschuifbare verbreedconsoles in het laadvlak en kan met de beschikbare opties naar wens worden geoptimaliseerd. Leverbaar zijn onder andere een liftas, uitneembare tussentafels, gereedschapskist op de zwanenhals, ferry ringen, aluminium borden, opritten, opbergbakken en gereedschapskisten onder de laadvloer.

tekening lader

Asymmetrische wielkuilen

De asymmetrische vorm van de wielkuilen maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld wielladers vanuit de wielkuilen te lossen. De speciale hellingshoek van slechts 35 graden van de 400mm diepe wielkuil vergemakkelijkt het uitrijden vanuit stilstand. De afmetingen van de wielkuilen zijn geschikt voor alle gangbare merken en typen wielladers met verschillende banddiameters, asafstanden en gewichten. Denk aan een CAT 980K, een Doosan DL500, een Liebherr L586, een Volvo L220G, een Hitachi ZW370 of een Komatsu A500-6. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van grote en zware wielladers die met deze OSDS-48-03V(EBW) vervoerd kunnen worden.
Voor het op- en afrijden van bouwmachines heeft de klant een ruime keuze uit het oprittenprogramma, variërend van 2,4 meter lange aluminium opritten tot aan automatisch hydraulisch uitvouwbare 5 meter lange opritten. Voor extra brede machines kunnen de hydraulische opritten en de standaard uitschuifbare verbreedconsoles tot ruim 3 meter uitgeschoven worden. In geval van aluminium opritten kunnen deze tot ruim 3 meter verbreed aangehaakt worden. Ook kunnen kleinere machines op de zwanenhals gereden worden met behulp van de speciale aanhaak opritten. Om de lading veilig vast te zetten is de semidieplader uitgerust met diverse TÜV-gecertificeerde bindogen.