Sterkere hijshaak voor Engcons (op een na grootste) draaikantelstuk EC226 – goedgekeurd voor 8 ton

Artikel delen

De EC226 is Engcons op een na grootste draaikantelstuk, voor graafmachines van 19-26 ton. Dit draaikantelstuk krijgt een upgrade: een sterkere hijshaak die is goedgekeurd voor 8 ton, volgens EN 474-1: 2006 + A6: 2019 BIJLAGE E. Deze upgrade is van toepassing op direct bevestigde draaikantelstukken.

machine,tiltrotator

“Deze upgrade kon worden gerealiseerd dankzij een verbeterd bovendeel, met sterkere zijplaten”, zegt Göran Kron, constructeur bij Engcon. Behalve het feit dat de sterkere hijshaak drie ton meer aankan dan de vorige versie, is ook de diameter van de haak groter.

De hijshaak biedt plaats aan sterkere kettingen of hijslussen. Göran Kron: “Dat was een wens omdat sommige machinisten voor zwaar tilwerk vrij dikke hijslussen gebruiken.” De nieuwe, sterke hijshaak heeft een CE-goedkeuring, net als alle andere hijshaken die Engcon op haar draaikantelstukken monteert.

De upgrade geldt per omgaande. De voor 8-ton geschikte hijshaak is reeds in productie. Het wordt de standaard op de EC226 draaikantelstukken voor directe bevestiging.

engcon is wereldmarktleider op het gebied van tiltrotators (de ‘pols’ tussen de graafmachine en de bak) en bijbehorende werktuigen voor verbeterde flexibiliteit, nauwkeurigheid en veiligheid van graafmachines. Onze kennis, betrokkenheid en ons hoge serviceniveau dragen bij tot het succes van onze klanten.
engcon bestaat uit de moedermaatschappij engcon Holding AB, die gevestigd is in de Zweedse stad Strömsund, en negen verkoopmaatschappijen die de producten van het bedrijf verkopen in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Frankrijk, Benelux, Noord-Amerika (VS en Canada), Groot-Brittannië, Duitsland, Korea en Australië. De engcon Group had in 2019 een omzet van ongeveer 135 miljoen euro en 300 medewerkers. engcon werd opgericht in 1990.

www.engcon.com