Accu-grasmaaier en accu-bosmaaiers

Artikel delen

Goed verzorgde grasmatten en dat zonder snoer: dat kan nu met de krachtige accu-packs van Metabo. De nieuwe tuinreeks van deze fabrikant van elektrisch gereedschap begint onder andere met een grasmaaier voor grote oppervlakken en twee bosmaaiers voor veeleisende toepassingen in het tuinseizoen.

grasmaaier met man

De nieuwe krachtige grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46 van Metabo is vooral geschikt voor grote oppervlakken tot 800 m2.

grasmaaier opgevouwen

Groot vermogen, compact verpakt: voor een eenvoudig transport en ruimtebesparende opslag kan de RM 36-18 LTX BL 46 gemakkelijk in elkaar wordt geklapt en zelfs rechtop worden opgeborgen.

De nieuwe 18 Volt accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46 is een multitalent: hiermee kunnen gebruikers niet alleen maaien en het gras direct naar achteren uitwerpen, maar het eventueel ook opvangen of direct mulchen. De meegeleverde flexibele opvangzak en de mulchwig kunnen daarvoor snel worden aangebracht. De grasmaaier is vooral geschikt voor grote oppervlakken tot 800 m2. De krachtige Brushless-motor en het 46 cm brede mulchdek zorgen voor goede maaiprestaties.
De maaihoogte is met een handgreep op zeven verschillende standen instellen. En dankzij het geringe geluidsdrukniveau met een geluidsdrukpiek van 88 dB is ook het werken in lawaaigevoelige omgevingen mogelijk. Om de krachtige maaier direct op de locatie te kunnen gebruiken heeft hij een tweevoudig inklapbare beugel en extra draaggreep. Bovendien kan hij op zijn kant en daardoor ruimtebesparend worden opgeborgen.

bosmaaier

Krachtig snoeien, ook onder veeleisende omstandigheden, dat is mogelijk met de nieuwe bosmaaier van FSB 36-18 LTX BL 40.

bosmaaier

Snel en zonder gereedschap: de draden van de Metabo bosmaaiers FSB 36-18 LTX BL 40 en FSD 36-18 LTX BL 40 verwisselt de gebruiker zonder de spoel te hoeven openen of te verwijderen.

Krachtig maaien

Als de grasmaaier bij struikgewas, hindernissen of op hellingen zijn grenzen heeft bereikt, dan komen de nieuwe krachtige 18 Volt accu-bosmaaier FSB 36-18 LTX BL 40 met tweehands-greep of de FSD 36-18 LTX BL 40 met ronde greep goed van pas. Hoog gras maaien, doornenstruiken snoeien of graskanten trimmen: de bosmaaiers leveren met hun Brushless-motor en maaicirkel van 40 cm ook bij veeleisende toepassingen de beste prestaties. De verstelbare tweehands-greep is vooral geschikt om comfortabel mee te werken op grotere oppervlakken en kan uitstekend aan de lichaamslengte worden aangepast. Met de compacte ronde greep werk je daarentegen ook heel efficiënt als er maar weinig ruimte of sprake van hindernissen is. En dankzij de schakelaar voor het traploos toerental kan de werksnelheid flexibel afgestemd worden op iedere toepassing.

Comfortabel werken

Voor nog meer flexibiliteit zorgen de verschillende toebehoren: een dubbele draadspoel voor het maaien van grote grasmatten en verschillende messen voor dicht kreupelhout of struikgewas. Je kunt de draden tijdens het gebruik door kort aantippen, bijstellen of verwisselen – snel, zonder gereedschap en zonder de spoel daarvoor te hoven verwijderen of te openen. Bij beide apparaten worden een individueel instelbare schouder- of rugdraagband meegeleverd, die voor een goede lichaamshouding zorgt, omdat het gewicht optimaal wordt uitgebalanceerd. Net als bij de grasmaaier is ook de stille bosmaaier geschikt voor lawaaigevoelige omgevingen.