In de Spotlight

Artikel delen

Elastische en zelfherstellende toplaag

Thermoflex is een bekende toplaag in Nederland. Inmiddels heeft Possehl er miljoenen vierkante meters van aangebracht in heel Nederland. Van rode fietspaden, groene busbanen, gekleurde uitvoegstroken, natuurlijke looppaden en de meest creatieve pleinen. Dat doen we al sinds de jaren tachtig.

machine op weg

Fotograaf: Naomi Gerritsen

Fotograaf: Naomi Gerritsen

Veel van de suggestiestroken die Possehl in de beginjaren heeft aangelegd, liggen er nog steeds ongeschonden bij. De toplaag ligt namelijk spanningsvrij op de ondergrond. Door de elastische, thermoplastische werking herstellen scheuren en craquelé zich vanzelf. De coating wordt vervolgens afgestrooid met een natuurgesteente in een redelijk grove korrel van 2-3 millimeter. Met deze combinatie kunnen we die aantoonbare lange levensduur van wel twintig jaar garanderen.

Biobased Thermoflex

Op dit moment is Possehl bezig met de ontwikkeling van een biobased Thermoflex. Het zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot zonder kwaliteitsverlies. Door vervolgens ook nog eens gebruik te maken van circulair afstrooimateriaal is de cirkel rond. Een mooie ontwikkeling, waarmee het bedrijf zijn steentje aan een schoner milieu kan bijdragen.

Experience Center

Er is zoveel mogelijk met Thermoflex. De rode fietspad bekleding van Possehl is alom bekend maar dat het bedrijf ook betrokken is bij een asfalt kunstwerk en gekleurde toplagen kan aanbrengen in elke gewenste kleur zelfs met glitters, is minder bekend. “Daarom hebben we afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuw Experience Center. In Oosterhout nodigen we geïnteresseerden uit een kijkje te komen nemen. Hier vind je alle mogelijke afstrooimateriaal, liggen proefvlakken op onze werf en kan men zelf ervaren hoe het productieproces van Thermoflex werkt. Bezoekers kunnen zelfs eigen proefmonsters samenstellen in elke willekeurige kleur en fractie. We nodigen geïnteresseerden dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen.”

Thermoflex
www.thermoflex.nl