MATEXPO: normale editie in september 2021

Artikel delen

In België gaat men er nog steeds vanuit, dat de voor begin september geplande materieelvakbeurs MATEXPO gewoon doorgang kan vinden, zo melden voorzitter Johan Verhelst en directeur Gregory Olszewski. Na meer dan een jaar zonder evenementen is er volgens de beide heren gelukkig licht aan het einde van de tunnel: “Het team van MATEXPO bijt maar al te graag de spits af van een spetterend najaar!”

vakbeurs mensen op terrein

Door het wegvallen van verschillende internationale voorjaarsbeurzen is MATEXPO, met meer dan 300 exposanten, 135.000 vierkante meter expositieoppervlakte en zo’n 40.000 verwachte bezoekers, dit jaar zowat het enige en meteen ook belangrijkste ontmoetingsmoment voor de sector in heel Europa. “Dat maakt van MATEXPO meer dan ooit de place to be van 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo,” zo laten ze enthousiast weten.

Grote belangstelling

Voorzitter Johan Verhelst verklaart dat enthousiasme als volgt: “Een beurs organiseren in deze tijden, het is geen evidentie. Dankzij het enthousiasme van onze trouwe maar ook nieuwe exposanten, is zowat elk vierkante centimeter van de beschikbare ruimte intussen verhuurd. Dat duidt toch op een grote behoefte om weer deel te nemen aan beurzen, om klanten te zien, om te netwerken. Dat zien we trouwens ook aan de registraties van bezoekers. Enkele weken geleden kwam die online en die is meteen geboomd! Iedereen heeft er enorm veel zin in.”

Wat is normaal

Directeur Gregory Olszewski reageert op een voor de hand liggende opmerking: “Komen er ook bij MATEXPO vragen binnen of zo’n beurs wel ‘normaal’ kan worden georganiseerd in de huidige omstandigheden?” Zijn antwoord is niet verrassend: “Wat is normaal? We hebben ons al zo vaak moeten aanpassen het afgelopen jaar. En we zijn veel zaken ‘normaal’ gaan vinden. Toch staan de zaken er nu helemaal anders voor. De vaccinatiecampagne die bijna op kruissnelheid zit, is een echte opsteker. Kijk naar de landen waar men al verder staat. Men evolueert stelselmatig naar ‘business as usual’. En dat is precies wat we ook verwachten tegen MATEXPO.”

Vooral een buitenbeurs

Op de vraag of er dan helemaal geen maatregelen komen tijdens MATEXPO, blijft het antwoord van Gregory in het midden: “Dat is moeilijk te voorspellen. We zullen ons uiteraard aanpassen en de eventuele maatregelen die op dat moment gelden, gaan we toepassen. De beurs vindt voornamelijk buiten plaats en het is ook mogelijk om alle poorten van de hallen te openen. Op die manier creëren we ook voor de binnenstands een buitenklimaat. Intussen is toch duidelijk geworden dat buitenlucht de beste garantie is op een veilige omgeving. In elk geval verwachten we geen ingrijpende beperkingen qua bezoekersaantallen. En we hebben met Techni-Mat in oktober ook al bewezen dat we in staat zijn om in uitdagende omstandigheden een succesvolle beurs te organiseren. Exposanten en bezoekers mogen op beide oren slapen: het wordt een onvergetelijke editie!”

Registeren voor deelname kan nu reeds op de website van MATEXPO: www.matexpo.com.