In de Spotlight

Artikel delen

Krokolijn: innovatieve oplossing bij stellen van banden

Krokolijn heeft een duurzame oplossing bedacht om het uitzetten van een lijn eenvoudiger en sneller te maken. Het uitzetten van een lijn bij het stellen van banden kan voor veel ongemakken zorgen. Met de gelijknamige Krokolijn wordt het uitzetten van een lijn lichter, nauwkeuriger en is het zoeken naar stenen verleden tijd.

Het bedrijf is opgericht door drie jonge ondernemers die na het project Jong Ondernemen van Hogeschool Inholland Alkmaar een doorstart hebben gemaakt. Tijdens dit project is de Krokolijn ontwikkeld. Dit is een hedendaagse oplossing voor alle stratenmakers, hoveniers en GWW-bedrijven. “Wij hebben ons ingezet om het werk voor deze doelgroep te verlichten. Met oog op de toekomst hebben wij een duurzame oplossing bedacht om het stellen van banden te verlichten. In de toekomst hopen wij nog een aantal innovatieve producten te ontwikkelen voor deze branche”, aldus de ondernemers.

Het probleem

“Tijdens het straten merkte wij dat het uitzetten van de lijn gemakkelijker kon. In deze branche zijn er tal van innovaties op de markt, maar voor dit nauwkeurige ‘ouderwetse’ handwerk is nog weinig te vinden. De lijn wordt momenteel nog uitgezet door middel van een stapel stenen. Deze stenen liggen vaak niet voor de hand en moeten eerst verzameld worden. Het volgende nadeel is het instellen van de hoogtes. Stenen zijn lomp en niet handzaam, maar dienen toch zeer nauwkeurig de hoogte van de lijn aan te geven.”

De oplossing

De oplossing van het genoemde probleem is de Krokolijn. Door gebruik te maken van de Krokolijn hoeven de stratenmakers geen stenen meer te gebruiken. Het uitzetten van de lijn gaat 50% sneller en is een stuk nauwkeuriger.

Het hulpmiddel dient als vervanging van de stapel stenen. In combinatie met de draadpen kunt u gemakkelijk de hoogte bepalen van het draad. Voor een verduidelijkende instructievideo wordt verwezen naar de YouTube pagina van de Krokolijn.

De Krokolijn is momenteel verkrijgbaar voor €14,95 per stuk, excl. BTW. U kunt de Krokolijn bestellen op www.krokolijn.com. De Krokolijn is momenteel beschikbaar in blauw en rood. De levertijd van het product zal variëren tussen de vijf en tien werkdagen.

Mocht u nog extra vragen over het product en de mogelijkheden, neem dan contact op. Dit kan door te mailen naar info@krokolijn.com of te bellen naar 06-39316611.