Waar moet een indoor wellnessruimte aan voldoen?

Artikel delen

Nederlanders besteden steeds meer aandacht aan manieren om te ontspannen thuis. Een spa, sauna, of zwembad wordt steeds vaker geplaatst en is dan ook erg populair. Sommigen gaan nog een stapje verder en laten een indoor wellnessruimte vervaardigen. Dat is waar u het verhaal in stapt.

sauna

Wanneer een klant aan u vraagt om een indoor wellnessruimte te bouwen, kan het heel goed dat dit de eerste keer is dat u deze vraag krijgt. Het is dan fijn als u weet waar u aan moet denken als u begint met het ontwerpen van een dergelijke ruimte. In dit artikel geven we dan ook aan waar een indoor wellnessruimte aan moet voldoen.

Een spa

Natuurlijk verschilt het per klant hoe deze indoor wellnessruimte eruit komt te zien. Toch is een wellnessruimte niet compleet zonder spa. Een spa is nu eenmaal een must have voor iedere wellness fan. Kies voor een gebruiksvriendelijke spa, die gemakkelijk is om te installeren, zoals de spa’s van Elite Wellness. Zo zorgt u ervoor dat u niet te veel werk kwijt bent aan het installeren van de spa en heeft uw klant toch de beste kwaliteit jacuzzi.

Veel licht

Een ruimte met veel licht doet rustgevend en ontspannend aan. Een wellnessruimte met enkel een paar kleine spotjes komt snel over als donker, dompig en slecht onderhouden. Zorg daarom voor voldoende verlichting, het liefst met grote ramen voor een fijne, natuurlijke lichtinval. Hang verder ook lampen op met wit licht, in plaats van geel licht. Geel licht zorgt namelijk vaak voor een enigszins viezige kleur in ruimtes.

Een sauna

Ook een sauna is eigenlijk onmisbaar in een indoor wellnessruimte. Een bezoekje aan de sauna is niet alleen enorm fijn en ontspannend. Het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Het installeren van een sauna is niet lastig, al hangt dit ook af van het soort sauna waar uw klant voor kiest.

Ontvochtiger

Wat écht onmisbaar is in een indoor wellnessruimte, is een goede ontvochtiger. Dit voorkomt dat het vocht uit de spa, jacuzzi, of het zwembad opslaat tegen de ramen en muren. Optrekkend vocht is erg vervelend en kan voor gezondheidsproblemen en schimmel zorgen. Het is dan ook enorm belangrijk dat u niet vergeet een ontvochtiger te installeren wanneer u een dergelijke ruimte vervaardigd.