In de Spotlight

Artikel delen

Een bedrijfswageninrichting is niet voor niets maatwerk

Met een goede vakkundige indeling van bedrijfswagens werken medewerkers makkelijker, veiliger en kom je als bedrijf beter over op klanten. Maar wat maakt nou een goede inrichting en waarom kun je het beste kiezen voor een maatwerk inrichting? Stern Bedrijfswageninrichting heeft jarenlange ervaring op het gebied van het inrichten en ombouwen van bedrijfswagens en heeft een vooruitstrevende visie.

Bij Stern Bedrijfswageninrichting staat de gebruiker en zijn veiligheid altijd centraal

Vaak is een standaardinrichting het vertrekpunt, omdat Stern ondertussen weet wat prettig werkt, voor bijvoorbeeld een wegwerker. Maar om een bedrijfswagen om te kunnen toveren tot de ideale werkplek komt er meer bij kijken. Zo moet er rekening worden gehouden met de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden en welke spullen hiervoor nodig zijn. Welke spullen zijn er frequent nodig en wat mag iets verder opgeborgen liggen? En wat betekent de plaatsing van dit materieel voor de gewichtsverdeling van de bus? Ook speciale wensen en voorzieningen zijn van belang. Denk aan een complete mobiele werkplek met zonnepanelen, krachtstroom, koelsystemen of juist verwarming. Ook dit kan van invloed kan zijn op de indeling.
Het is maat- en precisiewerk om van een bus de optimale werkplek te maken die alle medewerkers ondersteunt in hun dagelijkse werkzaamheden. Een goede inrichting zorgt er namelijk voor dat vakmannen tijd besparen door een efficiënte en praktische indeling, ergonomischer hun werk kunnen verrichten door slimme oplossingen en spullen zo veilig mogelijk kunnen vervoeren door het gebruik van speciale materialen.

Veiligheid is een belangrijk thema wat niet altijd voldoende aandacht krijgt. Een veel voorkomend misverstand is namelijk dat een professionele bedrijfsinrichting duur is, waardoor er vaak zelf constructies bedacht en gemaakt worden. Maar tegenwoordig rijdt een bedrijfswagen even hard als een personenauto en is het remvermogen toegenomen. Dit zorgt ervoor dat de gebruikte materialen licht, sterk en bijzonder goed verankerd moeten zitten zodat de impact van een eventuele noodstop minimaal is en de veiligheid van alle inzittenden én andere weggebruikers gegarandeerd kan worden.

De inrichtingen die bij Stern worden gemaakt worden digitaal uitgewerkt en geoptimaliseerd, zodat ze voldoen aan alle geldende (veiligheids)eisen. Daarnaast worden er speciale materialen gebruikt die sterk zijn, toch een beetje met de auto meebewegen én duurzaam zijn. Hierdoor gaat in tegenstelling tot een zelfgemaakte constructie een professionele indeling jarenlang mee. Een professionele bedrijfswageninrichting is een investering die zich 100% terugbetaalt in zowel verhoogde efficiëntie als in veiligheid.

Stern Bedrijfswageninrichting
www.stern.nl/bedrijfswageninrichting