Nieuw platform voor planning in de GWW

Artikel delen

Het einde van eindeloze telefoontjes, stress en stilstaande machines: dat is hoe Kor van der Flier het nieuwe platform Planmeister.com beschrijft. Planmeister ondersteunt planners en andere harde werkers in de GWW bij het rondkrijgen van de planning, het optimaal inzetten van eigen materieel, het besparen van kosten en het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.

planmeister

Kor van der Flier ervaarde samen met zijn collega’s bij van der Flier Groep hoeveel tijd en stress het kan kosten om de planning rond te krijgen: “We zagen de noodzaak voor een platform of tool waarmee we snel inzichtelijk hebben waar welke machine staat en wie een machine over heeft bij ons in de buurt.”  Het bouwen van Planmeister kostte meer dan een jaar, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Het platform zit vol functionaliteiten waar planners om zitten te schreeuwen. Bijvoorbeeld het zoeken van machines op standplaats in plaats van het vestigingsadres. Ook kunnen kranen worden geselecteerd op gewicht en kunnen met een paar drukken op de knop alle uitrustingstukken worden geselecteerd. Voor personeelsleden kan er onder andere gefilterd worden op veel gebruikte poortinstructies die nodig zijn om grote bouwlocaties te mogen betreden. “We kunnen nog meer functies noemen, maar uiteindelijk komt het neer op weten wie/wat, waar en wanneer.”

We creëren kansen

Het platform maakt niet alleen het plannen eenvoudiger, maar het creëert ook kansen voor bedrijven. Bedrijven kunnen met behulp van Planmeister meer omzet draaien, zonder daarvoor grote investeringen te doen. “Je zorgt er namelijk met Planmeister voor dat jij jouw materieel optimaal benut en dat zelfs als je zelf geen klus hebt wel aan het werk bent. Wij als grondverzetbedrijf weten namelijk als geen ander dat stilstand geld kost”, vertelt Kor van der Flier. Bovendien maakt het platform een einde aan het eindeloze bellen wat veel tijd kost doordat je snel inzichtelijk hebt wie waar een machine overheeft. Als laatste breid je met het gebruiken van Planmeister ook je netwerk uit. Je kunt namelijk in contact komen met partijen en opdrachtgevers waar je nog nooit eerder voor hebt gewerkt.

CO2-voetafdruk verkleinen

De grootste kans die het platform biedt, is nog niet genoemd en dat is namelijk het verkleinen van de CO2-voetafdruk van een bedrijf en van de sector. Je weet namelijk wie waar en wanneer een machine over heeft. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk flink te besparen op hun transportkosten en hun CO2-uitstoot te reduceren. “Uiteindelijk wil je zo min mogelijk diesel uit de tank”, vertelt Kor van der Flier. Bovendien heeft het platform de zero-emission knop, waarmee je snel en eenvoudig zoekt op emissievrije machines. Maar ook de verschillende emissienormen zijn terug te vinden in de filters van het platform.  “We hopen hiermee de markt te vergroenen zonder dat bedrijven daarvoor grote investeringen hoeven te doen. Uiteindelijk kunnen we met elkaar een hele hoop doen als we maar weten welke buurman er in de buurt is om te helpen of terwijl wie verhuurt in de buurt.”