Duurzaam fundament voor ieder wegdek

Artikel delen

De bouwsector is grootverbruiker wat betreft de hoeveelheid grondstoffen en draagt relatief veel bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Beton staat met stip op één als meest gebruikte bouwmateriaal. Dit betekent meteen dat het een forse impact heeft op de CO2-uitstoot. Wereldwijd is beton verantwoordelijk voor 5 procent van de CO2-uitstoot. Verduurzaming van de betonketen betekent onder andere het hergebruik van oud beton in nieuw beton, dus hoogwaardiger in de keten inzetten.

Bij de fundering van een wegdek wordt nog vaak betongranulaat toegepast. Maar dit past niet bij het nieuwe uitgangspunt van circulair bouwen. Een goed alternatief is het funderingsmateriaal BGS-Base van De Hoop Bouwgrondstoffen. Het wordt in Nederland geproduceerd en geleverd vanuit IJmuiden en Vianen. BGS-Base is altijd in ruime mate aanwezig en is qua kostprijs zeer interessant, snel leverbaar, licht hydraulisch en herbruikbaar.

Vormvast en draagkrachtig

Daarnaast is BGS-Base vormvast en heeft het een hoge verbrijzelingsweerstand wat de draagkracht van een weg garandeert. Het materiaal verweekt niet wanneer het nat wordt.  Als gevolg van de vormvastheid krijg je ook geen spoorvorming. Het is bovendien een gecertificeerde bouwstof en voldoet aan de strengste eisen. Met dit product kunnen we in Nederland heel wat wegen duurzaam funderen.

De Hoop Bouwgrondstoffen
www.dehoop-bouwgrondstoffen.nl