Betonproducent ‘eet’ de oude fabriek op

Artikel delen

Bosch Beton heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit is alleen maar toegenomen na de ingebruikname van de nieuwe fabriek en de daaropvolgende overname in 2019. Maar hoe bedrijft Bosch Beton duurzaamheid?

beton

Beton is een betrouwbaar bouwmiddel, maar de grondstoffen zijn eindig. Daarom blijft Bosch Beton innoveren, ontwikkelen en verduurzamen om een kwalitatief goed en duurzaam product te kunnen blijven maken en te leveren. Als eerste keerwandproducent behaalde het bedrijf het CSC Goud-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat zij hun betonproducten op een duurzame en verantwoorde manier produceren. Het doel is een 100% circulaire productie van hun keerwanden.

Duurzame initiatieven

Ideeën en initiatieven over duurzaamheid zijn er volop bij de keerwandenproducent. Voor de nieuwe fabriek bekeken zij technieken om duurzaam en energieneutraal prefab te produceren. De productielocatie ademt één en al duurzaamheid. Het bedrijf hergebruikt het regenwater in het productieproces en ruim 18.000 zonnepanelen zorgen voor energie. Duurzame materialen, installaties en gerecyclede producten maken de betonnen keerwand tot een duurzaam product.

Oude fabriek opeten

De fundamenten van de oude fabriek verwerkt Bosch Beton tot granulaat. Zo vormt de 20.000 ton puin weer nieuwe grondstof voor de productie van hoogwaardige betonnen keerwanden. Dit past geheel in de duurzaamheidsgedachte van Bosch Beton. Het oude fabrieksterrein van zo’n twintig hectare krijgt bovendien een nieuwe functie als zonnepark met 75.000 zonnepanelen. Om tot de juiste oplossing te komen, gaat de keerwandenproducent in contact met de klant voor een goed en eerlijk advies.

Bosch Beton
www.boschbeton.nl