Snel kabels en leidingen leggen zonder te graven

Artikel delen

Wilkon heeft sinds 2021 een mooie uitbreiding op haar machinepark met de aanschaf van een Ditch Witch RT90. Binnen het bedrijf is er al een ruime ervaring met sleufloze leidingtechnieken en de Ditch Witch Rt90 is de vierde machine in het sleufloze machinepark. 

Door middel van sleufloze leidingtechniek kan Wilkon snel, efficient en met zo min mogelijk schade kabels en leidingen aanleggen. Of het gaat om een glasvezel kabel, HDPE-persleiding of een mantelbuis, met hun machines legt Wilkon dit aan met een snelheid van tussen de 1,5 km/h en 4 km/h.

De leiding of kabel worden gemonteerd aan de ondergronder. Door het trilmechanisme op de ondergronder snijdt de machine door de grond tot een diepte van ongeveer 80cm. “Wij zetten onze machines in op bijvoorbeeld sportparken, golfbanen en in grote tuinen, etc. Bij het aanleggen van een leiding kunnen we tegelijkertijd de (besturings-) kabels in dezelfde werkgang mee trekken.”

Naast een Ditch Witch RT90 beschikt Wilkon ook over een Vermeer LM42, Ditch Witch R300, Vermeer SPX25 (radiografische) en diverse bodemraketten en graafmachines. Wilkon kan hiermee ontzorgen als het gaat om het leggen van kabels en leidingen. Of het sleufloos aangelegd moet worden dan wel traditioneel gegraven moet worden bij Wilkon is alles onder één dak te vinden.

Wilkon Techniek V.O.F.
www.wilkon.nl