Demarec, specialist op het gebied van automatisch snelwisselen, nu ook dealer van Steelwrist

Artikel delen

“Demarec ziet zich nu meer als onafhankelijk specialist op het gebied van automatische snelwisselsystemen en daarbij niet gebonden aan één specifiek merk.” 

Specialist

Demarec is al geruime tijd actief in de markt van automatisch snelwisselen. Sinds 2014 is men importeur in Nederland van OilQuick. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren de markt voor het automatisch snelwisselen in Nederland verder ontwikkeld.

Het Demarec Team heeft zich in die tijd gespecialiseerd in zowel de advisering over automatische snelwisselsystemen (in relatie tot het machinepark en de specifieke wensen en eisen van de klanten), maar zeker ook in de technisch meest optimale opbouw van de systemen op machines en uitrustingsstukken.

Zo zijn er intussen honderden systemen in de markt gezet, allen functionerend naar volle tevredenheid van hun dagelijkse gebruikers.

Afspiegeling van huidig vraag en aanbod op de markt

Tegenwoordig zijn er veel meer aanbieders van dergelijke systemen actief op de markt, om de blijvend groeiende vraag naar volautomatische systemen in te kunnen vullen. Waarbij overigens niet alle systemen op de markt op hetzelfde principe gebaseerd zijn. Gezien deze ontwikkelingen biedt Demarec vanaf nu ook het merk Steelwrist aan.

Demarec levert Steelwrist SQ serie

Demarec kan vanaf nu het complete programma Steelwrist SQ serie volautomatische snelwissels leveren, uiterst geschikt voor de sloop en recycling maar natuurlijk ook toepasbaar in de infra en het grondverzet. Het leveringsprogramma omvat SQ60, SQ65, SQ70, SQ70/55, SQ80 en de onlangs geïntroduceerde SQ90 evenals de benodigde kopplaten voor alle uitrustingsstukken. Steelwrist volgt de Open-S standaard voor volautomatische snelwisselsystemen.

Demarec tools met geïntegreerde SQ adapter

Demarec en Steelwrist gaan tevens de mogelijkheden onderzoeken om, waar mogelijk, de SQ-adapters volledig te integreren in de constructie van de Demarec tools, waarbij de hydraulische slangen en aansluitingen volledig geïntegreerd zijn.

Steelwrist

Steelwrist is een wereldwijde fabrikant van snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines met het hoofdkantoor in Zweden. Het bedrijf heeft een vastberaden focus op robuuste en moderne producten, gecombineerd met snelle service, en wordt door een toenemend aantal klanten wereldwijd gewaardeerd.

Demarec

Demarec bestaat in 2021 precies 20 jaar is wereldwijd één van de meest toonaangevende fabrikanten van materieel voor de sloop- en recyclingindustrie. Al 20 jaar bewijst het bedrijf groot te zijn in innovatie tot in de kleinste details. Dat komt tot uiting in het totale productaanbod. Demarec biedt sloop- en sorteergrijpers, 2-cilinderscharen, betonvergruizers, Multi Quick Processors, schrootscharen en Demarec Multi-shears of de in eigen beheer ontwikkelde gepatenteerde systemen DemaPower, DemaLink en Demarec Safety.

Steelwrist
www.steelwrist.com 

Demarec
www.demarec.com