Bosch Beton voorziet de toekomst

Artikel delen

Bij Bosch Beton staat duurzaamheid hoog op de agenda. Ze willen er zeker van zijn dat de klant een duurzame keuze maakt. Dat betekent meedenken en de uitdaging aan durven gaan. Maar, hoe brengt Bosch Beton duurzaamheid in de praktijk?

Bosch Beton hergebruikt de fundamenten van de oude fabriek.

Building a solid future

Beton is een betrouwbaar bouwmiddel, maar de grondstoffen zijn eindig. Om een kwalitatief goed en duurzaam product te kunnen blijven maken en leveren blijft het bedrijf innoveren, ontwikkelen en verduurzamen. Bosch Beton behaalde als eerste keerwandproducent het CSC Goud-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat zij hun betonproducten op een duurzame en verantwoorde manier fabriceren. Het doel is hun keerwanden in de toekomst 100% circulair te produceren.

Duurzaam product

De keerwandenproducent heeft volop ideeën en initiatieven met betrekking tot duurzaamheid. Voor de state-of-the-art fabriek bekeken zij technieken om duurzaam en energieneutraal prefab te produceren. De fabriekslocatie ademt één en al duurzaamheid. Zo gebruikt het bedrijf het regenwater weer in het productieproces en zorgen ruim 18.000 zonnepanelen voor energie. Duurzame materialen, installaties en gerecyclede producten maken de betonnen keerwand tot een duurzaam product.

Oude fabriek recyclen

De fundamenten van de voormalige betonfabriek verwerkt Bosch Beton tot granulaat. De 20.000 ton puin vormt weer nieuwe grondstof voor de productie van hoogwaardige betonnen keerwanden. Het meest waardevolle hieraan is de gedachte om afval zo goed mogelijk her te gebruiken. Dit past geheel in de duurzaamheidsgedachte van Bosch Beton. Het oude fabrieksterrein van zo’n twintig hectare krijgt bovendien een nieuwe functie als zonnepark met 75.000 zonnepanelen.

Bosch Beton
www.boschbeton.nl