Bobcat doet het nu ook op afstand

Artikel delen

Bobcat introduceert de MaxControl-afstandsbediening, waarmee machinisten hun compacte Bobcat-laders op afstand kunnen bedienen. Dat doen ze dan met behulp van een app op hun iPhone of iPad en binnenkort ook via hun Android-mobieltjes en -tablets. De voordelen liggen voor de hand: minder in- en uitstappen, veiliger werken, tijd besparen, enzovoort.

Het systeem fungeert als een extra paar handen wanneer dat nodig is, aldus Bobcat. Klussen voor twee personen kunnen nu door één werknemer worden gedaan. Het MaxControl-systeem communiceert met het iOS-apparaat van de klant via een WiFi-signaal binnen een bereik van maximaal 100 meter. In afgelegen gebieden met slechte ontvangst houdt het systeem de bestuurder aangemeld gedurende 12 uur werk.

Bobcat noemt MaxControl de “nieuwe oplossing voor afstandsbediening, die kan worden toegepast in vele sectoren zoals de bouw, sloop & recycling, landbouw, groenvoorziening, reiniging en material handling.” De afstandsbediening is de eerste functionaliteit die wordt uitgerold. In de (nabije) toekomst moet het systeem bijvoorbeeld ook objecten kunnen ontwijken en semi-autonoom rijden mogelijk maken.

Interessant is, dat door het installeren van MaxControl het niet nodig wordt om een nieuwe machine of dure hardware aan te schaffen om te kunnen werken met de afstandsbediening. Het systeem is compatibel met alle Bobcat-laders met selecteerbare joystickbediening (Selectable Joystick Control ofwel SJC) die zijn geproduceerd in 2004 of later.

Bobcat / Inter-Techno
www.bobcat.com en https://intertechno.nl/