Groene Sector Vakbeurs 2022 komt met nieuwe initiatieven

Artikel delen

De beursorganisatie maakt bekend dat er meerdere nieuwe initiatieven worden gelanceerd, zoals een Starterspaviljoen, een themaplein op het gebied van water en een uitbreiding naar het buitenterrein waar een testparcours wordt ingericht. “Wij lanceren deze initiatieven om de groenprofessional te helpen bij hun volgende stappen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst”, zegt Ramon Schlepers namens De Groene Sector Vakbeurs.

De komende editie van De Groene Sector Vakbeurs, die gepland stond op 11, 12 en 13 januari 2022 in Evenementenhal Hardenberg, wordt verplaatst naar 8, 9 & 10 maart 2022. Lees hier meer informatie.

Schlepers: “De laatste editie van De Groene Sector Vakbeurs dateert alweer uit 2020, omdat we vorig jaar helaas moesten overslaan vanwege corona. Nu zijn de vooruitzichten aanzienlijk verbeterd en draait het beursseizoen alweer op volle toeren. Ook wij zijn volop in voorbereiding op de komende editie van De Groene Sector Vakbeurs. De beursvloer is voor een groot gedeelte al volgeboekt, dat is fantastisch! Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwe Starterspaviljoen, daar staan deelnemers als Essie BV, Marco Hulsebosch met zijn product Lifftie, LULA | Light Up Life Anywhere en HOUTEC.”

Verdere groei

Aangezien alle zeven beurshallen van Evenementenhal Hardenberg ingezet worden voor De Groene Sector Vakbeurs moest Schlepers creatief zijn om verder uit te breiden. “Daarom richten wij buiten een testparcours in voor (elektrisch) mobiliteit en andere mogelijkheden voor rijdende demonstraties. Dit testparcours wordt sfeervol ingericht naast hal 7. Verder is er in hal 3 een themaplein ‘Arbeid/Scholing/Personeel’. Hier kijken we oplossingsgericht naar het personeelstekort. In hal 4 komt het thema ‘Water’ onder de aandacht middels een Waterplein waar aandacht is voor zwemvijvers, afwatering, beregening, etc. Kortom; de beurs ontwikkelt zich volop door en draagt er begin 2022 aan bij om groenprofessionals klaar te stomen voor de toekomst.”

Ontmoetingsplek

Exposanten kunnen dit jaar ook weer meedoen aan twee Innovatie Awards. Daar maakt de organisatie binnenkort meer bekend over. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomkwekers, boomverzorgers, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Ook maken bezoekers werkzaam op het gebied van bestrating, sociale werkvoorzieningen en vijveraanleg hun opwachting.

Praktische info

Adres
Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg

Openingstijden
8 maart 2022 13:00 – 21:00 uur
9 maart 2022 13:00 – 21:00 uur
10 maart 2022 13:00 – 21:00 uur

Dagelijks programma

Hal 7
Gehele dag: testparcours. Ga samen met de exposant naar het testparcours in hal 7 voor (elektrische) mobiliteit en andere mogelijkheden voor rijdende demonstraties

Programma Kennistheater Waterplein in Hal 4
14:00 – 14:30 uur: Natuurlijk zwemmen in de compacte stadstuin – Constructie en afdichting
16:00 – 16:30 uur: Natuurlijk zwemmen in de compacte stadstuin – Filtratie
19:00 – 19:30 uur: Natuurlijk zwemmen in de compacte stadstuin – helofytenfilter en waterkwaliteit.