Aan de Stegge Twello en Tergooi MC slaan eerste paal nieuwbouw parkeergarage

Artikel delen

Op donderdag 27 januari is het startschot gegeven voor de bouw van de parkeergarage van Tergooi MC. Onder luid getoeter van bedrijfswagens van Tergooi MC sloegen afgevaardigden van Aan de Stegge Twello en het ziekenhuis symbolische paaltjes in de grond.

Parkeren in de zorgsector

Op het bosrijke zorgpark Monnikenberg brengt Tergooi MC straks al haar klinische zorg samen op één nieuw te realiseren locatie. Onderdeel van het nieuwbouwplan is een parkeergarage met zes parkeerlagen voor ca. 1.000 auto’s. In een aanbestedingsprocedure is de opdracht voor de parkeergarage gegund aan Aan de Stegge Twello. Met dochterbedrijf Continental Car Parks, specialist in bovengrondse parkeervoorzieningen, biedt het bedrijf een aantal concepten om parkeren rondom ziekenhuizen zo comfortabel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en speelt daarmee in op een groeiende behoefte. Het bouwplan voorziet in gebruiksvriendelijk in- en uitrijden, overzichtelijke parkeervloeren en eenrichtingsverkeer.

Jeroen Drenth, commercieel directeur van Continental Car Parks:

“Parkeren rondom ziekenhuizen moet zo comfortabel mogelijk zijn. Onze concepten voor gebruiksvriendelijk parkeren en onze financiële menukaart met opties en alternatieven zorgen voor een passende parkeeroplossing voor elk parkeervraagstuk. Wij zijn trots dat wij na het voorbereidingstraject nu kunnen starten met de realisatie voor Tergooi MC.”  

Janneke Brink-Daamen, voorzitter raad van bestuur Tergooi MC:

“Dit is het laatste gebouw dat wordt gerealiseerd als onderdeel van de nieuwbouw. Met het startschot voor de bouw van de parkeergarage zetten we opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van het nieuwe ziekenhuis voor alle inwoners van de Gooi en Vechtstreek en daarbuiten.”

Bos als inspiratie

Architect Wiegerinck maakte het ontwerp voor de parkeergarage die opgaat in de groene omgeving. Het ontwerp is geïnspireerd op het bos en landschappelijk goed ingepast. Om de aan- en afvoer van auto’s efficiënt te laten verlopen en binnenin zoveel mogelijk parkeerruimte te creëren, stijgen en dalen de auto’s via wokkels aan de buitenzijde. Rondom is de gevel bekleed met prefab lamellen van hout, die als geheel een boomstructuur vormen. Op verschillende plekken in de gevel worden hoge openingen gesitueerd. Om het geheel nog beter op te laten gaan in zijn omgeving is er tevens een plan voor camouflerende vegetatie rondom en op het gebouw.

De bouw is live te volgen via: https://bouwwebcam.nl/webcam/adst/tergooi/. De parkeergarage wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 door Tergooi MC in gebruik genomen.