Toonaangevende speler op gebied van sleufloze renovatietechnieken

Artikel delen

Infra Elite is toonaangevend op het gebied van sleufloze renovatietechnieken bij het saneren van (gas)leidingen. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Van Voskuilen Infratechniek en richt zich op verschillende technieken om het vele werk sneller, veiliger en efficiënter uit te voeren. 

Relinen

Infra Elite heeft het renoveren van drukleidingen middels een reline techniek als corebusiness. Middels deze techniek hoeft het bedrijf niet het gele tracé open te graven en wordt de bestaande gasleiding gerenoveerd vanuit 2 werkputten. Nadat de bestaande buis gereinigd en gestraald is, wordt deze voorzien van een kunststof kous en is de levensduur van deze oude buis met circa 50 jaar verlengd.

Naast de reline techniek richt Infra Elite zich ook op onder andere de volgende innovatieve alternatieven voor de traditionele open sleuf saneringen.

LMI

LMI (Live Mains Insertion) is de sleufloze techniek waarbij een nieuwe, kunststof gasleiding onder druk in de bestaande leiding wordt geschoven. Middels een speciale Perpetual Pipe Pusher wordt de leiding eenvoudig en snel in de bestaande leiding geschoven. Daaropvolgend worden de aansluitleidingen op een speciale wijze overgezet of gesaneerd. Het grote voordeel hiervan is dat de gebruiker maar 1 keer afgesloten wordt tijdens het vervangen van de hoofdleiding en de aansluitleiding.

KOBUS Pipe Puller

De KOBUS Pipe Puller wordt gebruikt om sleufloos aansluitleidingen te verwijderen of saneren. De Pipe Puller wordt aangedreven door de hydrauliek van de graafmachine en kan tot maar liefst 20 ton trekkracht op de spoel genereren. Doordat de trekkracht continu is kunnen gasleidingen sneller, effectiever en goedkoper worden verwijderd/gesaneerd.

Over Infra Elite

Projecten met een hoge moeilijkheidsgraad is het exclusieve territorium van Infra Elite. Doordat hun in-house opgeleide team van ‘Pipeline Pro’s’ aan de hand van hightech tools & sleufloze technieken geruisloos ondergronds opereert, merkt de eindgebruiker bijna niet dat ze er (geweest) zijn. Zo opereren ze bij de uitvoering van projecten boven de grond, onder de grond en klaren ze samen met jou; als opdrachtgever of samenwerkingspartner, elke klus.

Infra Elite
https://www.infra-elite.com/