Vijfkoppig beursteam PLANTARIUM|GROEN-Direkt in de startblokken

Artikel delen

Het beursteam dat de daadwerkelijke organisatie van beurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt ter hand gaat nemen is compleet. Vijf professionals uit de sector staan in de startblokken om aan de slag te gaan om op 24 en 25 augustus 2022 het grootste tuinplantenevenement voor Europese tuinprofessionals neer te zetten.

Het beursteam bestaat uit de volgende personen: Linda Hoogendoorn-Veelenturf van Varb, Sytse Berends van Blunt Communicatieadvies, Arjen Waltman van GROEN-Direkt en zelfstandige professionals Pieter Heemskerk en Sandra van Tol. Het team wordt de komende periode ondersteund door Ids Boersma, voormalig directeur beurzen van de RAI, die het samengaan van de beurzen Plantarium en GROEN-Direkt heeft begeleid. “Dit team heeft alle expertise in huis om te komen tot een succesvol evenement. Ze zijn aan elkaar gewaagd en dagen elkaar uit om het beste in hunzelf naar boven te halen. Mooi dat ik dit team mag begeleiden!”, aldus Ids Boersma.

Samenwerkingen

PLANTARIUM|GROEN-Direkt is de nieuwe beurs die is ontstaan vanuit vakbeurs Plantarium van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) en het Product Promotie Plein van GROEN-Direkt. Vorige week maakten Stichting Varb en SVB bekend stappen te zetten om te fuseren tot één krachtige sectororganisatie. Beoogd directeur van de nieuwe stichting is Linda Hoogendoorn-Veelenturf, de huidige directeur van Varb. Vooruitlopend op de fusie is Linda aangesteld als directeur van beursorganisatie Green Retail Events die de beurs organiseert. “Het enthousiasme en de voortvarendheid waarmee bestuurders en aandeelhouders de handen ineenslaan en samenwerkingen van de grond komen vind ik bijzonder. De verbindingen die gelegd worden hebben als doel de handel in het buitengroen te bevorderen. Dit is iets waarvoor ik me graag inzet”, zegt Linda.

Beursteam

Linda Hoogendoorn-Veelenturf is als directeur beurzen de schakel tussen het bestuur van beursorganisatie Green Retail Events en het beursteam. “Met de beurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt maken we de fysieke verbinding tussen kwekers en kopers, die is ontzettend belangrijk. De leden van het beursteam hebben allen ‘een groene achtergrond’ wat belangrijk is om een beurs te neer te zetten die aansluit bij zowel de exposant als de bezoeker. Ik kijk er naar uit om met het team deze eerste editie vorm te geven en te organiseren.” Persbericht

Pieter Heemskerk is na jaren een sales functie in de boomkwekerijsector te hebben bekleed, dit jaar als zelfstandig professional in commercieel management gestart. Hij is verantwoordelijk voor de sales en zit vol plannen en ideeën. Hij gaat straks op pad langs de bedrijven om hen enthousiast te maken voor deelname aan de beurs. Daarnaast zet hij zijn kennis en netwerk in om inkooppartijen te interesseren voor een bezoek aan de beurs.

Sytse Berends kent de tuinbouwmarkt op zijn duimpje en verzorgt al jarenlang de marketingcommunicatie voor onder andere GROEN-Direkt. Alle communicatieactiviteiten van huisstijl, logo ontwerp, website, social media, interne en externe communicatie en strategie zijn bij hem in goede handen.

Arjen Waltman gaat over de indeling van de beurs en de standbouw. Bij GROEN-Direkt is hij al meer dan 20 jaar dé man van de grote beurzen zoals de voor- en najaarsbeurzen. Met deze ervaring op zak zet hij vol vertrouwen de volgende stap naar de organisatie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt.

Tot slot Sandra van Tol, sinds 2013 is zij verantwoordelijk voor de PR en communicatie van Plantarium en heeft een groot netwerk van binnen- en buitenlandse vakpersjournalisten opgebouwd. Zij zet haar expertise en netwerk graag in om de beurs onder de aandacht te brengen.

Naast het beursteam leveren meerdere medewerkers van Varb, Blunt en GROEN-Direkt een belangrijke bijdrage in de organisatie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt.

Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt

De nieuwe beurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 24 en 25 augustus 2022. Op dinsdag 23 augustus vindt ’s avonds de officiële opening plaats. Woensdag 24 en donderdag 25 augustus is de beurs beide hele dagen geopend. De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop.

PLANTARIUM
www.plantariumgroendirekt.nl