Infra Relatiedagen 2022 wordt heel groot(s)

Artikel delen

Drie dagen lang netwerken en kennis maken met het nieuwste van het nieuwste. En om het nog mooier te maken: een Infra Relatiedagen zonder welke corona-beperking dan ook. De organisatie laat weten helemaal los te gaan. En daar hebben ze alle reden toe. Want alle zeven hallen zijn met ruim 330 exposanten bomvol. Alle spelers in de branche zijn aanwezig. Met als klap op de vuurpijl bijzondere aandacht in Hal 7 voor emissieloos materieel. Infra Relatiedagen wordt van dinsdag 29 tot en met donderdag 31 maart gehouden in Evenementenhal Hardenberg.

infra relatiedagen beurs

“We snakken ernaar elkaar weer live te ontmoeten”, zegt Head of Sales Oene La Gro. “En dat gaat gebeuren, want de aanmeldingen om de beurs te bezoeken stromen binnen. Het wordt druk. Dat geeft aan dat de markt er – na alle Teams-meetings en online vergaderingen – zin in heeft. Er kan niets op tegen een echt gesprek van mens tot mens over nieuw materieel. We zijn blij met het vertrouwen van onze exposanten. We zijn compleet uitverkocht. Iedereen wil erbij zijn.”

Materieelpark van de toekomst

infra relatiedagen beursEr is elke dag actie op de beursvloer. Opvallend is Hal 7 met daarin het Materieelpark van de Toekomst. Bezoekers vinden daar alles op het gebied van emissieloos materieel, variërend van veegmachines tot laadpalen en accuwagens. Het Materieelpark van de Toekomst laat zien in welk snel tempo de bouwplaats verandert.

Eén van de bedrijven op het Materieelpark van de Toekomst is Infra Equipment. Wilant Bakkenes is hier verantwoordelijk voor new business development. “Alles moet elektrisch. Vanuit de bouwplaats zal de druk steeds groter worden om emissievrij te gaan werken, omdat dat straks wordt afgedwongen. We sorteren daar al op voor, bijvoorbeeld met de accu trilplaat, maar ook met elektrische schrankladers.”

Infra Equipment presenteert de eerste geschakelde accu trilplaat in Nederland. “En niet zonder trots”,  Bakkenes. ”Omdat de motor emissievrij is, kan de machine zowel in slecht geventileerde ruimtes als in tunnels worden gebruikt. De Swepac FB 200B en FB 300B werkt als een ‘gewone’ trilplaat, maar biedt minder hand-armtrillingen en maakt minder lawaai. De accu is goed voor twee uur continu gebruik, de oplaadtijd is ongeveer vier uur.”

mensen op de beurs

Machinistencafé

mensen op de beurs“Wie kan beter vertellen hoe elektrisch materieel werkt dan de machinisten zelf”, vertelt Lambert van Gameren die bij Easyfairs verantwoordelijk is voor de opzet van het Materieelpark. “Ik heb de echte diehards gesproken die in de cabine de diesellucht willen ruiken. Als ze elektrisch hebben gereden willen ze niet meer terug. In het Machinistencafé vertellen zij bezoekers hoe elektrisch in de praktijk werkt. Het Materieelpark laat heel praktisch zien wat we in de toekomst kunnen verwachten en hoe dit de bouwplaats zal veranderen.“

Kenniscafé

Hoeveel woningen kun je verwarmen met Thermische Energie uit Oppervlaktewater? Ook deze vraag komt aan de orde op Infra Relatiedagen 2022. Hij zal gesteld worden tijdens de Pubquiz in het kenniscafé van InfraCampus-IKN in Hal 6. Gerrit Hasperhoven, in het dagelijks leven adviseur riolering en stedelijk water en voorzitter van InfraCampus-IKN, is op Infra Relatiedagen 2022 presentator van de Pubquiz. Op woensdag en donderdag vuurt hij twee keer per dag in het Kenniscafé 25 vragen af op de deelnemers. In een half uur leidt hij bezoekers langs de grote thema’s van dit moment. Overigens is InfraCampus-IKN ook zelf met een aantal deelnemende bedrijven aanwezig op het IKN-plein.

demonstratie op de beurs

Nieuwe aanwas

De toekomstige generatie staat de eerste beursdag centraal. De organisatie haakt hiermee in op het personeelstekort in de sector. Oene La Gro van Easyfairs: “Speciaal voor MBO en HBO studenten organiseren we een College tour. Daaraan nemen 25 bedrijven deel. Studenten gaan langs deze 25 bedrijven om een opdracht te vervullen. We willen ze vooral laten zien hoe veelzijdig het werk in de Infrasector is. We willen de studenten een stapje verder helpen, bovendien willen we op deze manier zorgen voor nieuwe aanwas.”

Zeven hallen vol nieuws

logo infra relatiedagenInfra Relatiedagen is overzichtelijk ingedeeld, met natuurlijk alle a-spelers. In totaal telt Infra Relatiedagen 330 exposanten. Kijk op de deelnemerslijst op infrarelatiedagen.nl voor het totaaloverzicht.

Hal 1               Infra Algemeen
Hal 2 + 3         Wegenbouw en Aannemerij
Hal 4               Waterbouw
Hal 5               Infra Algemeen
Hal 6               Infra Algemeen en Machines
Hal 7               Machines en Materieelpark van de Toekomst

Beursinformatie

Openingstijden INFRA Relatiedagen Hardenberg 2022

Dinsdag 29 maart 2022                      13.00 – 21.00 uur

Woensdag 30 maart 2022                  13.00 – 21.00 uur

Donderdag 31 maart 2022                13.00 – 21.00 uur

Regel je toegangsbadge

Een ticket bestellen kan via de website infrarelatiedagen.nl.

Geen corona-beperkingen meer

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd. Geen anderhalve meter, geen mondkapjes en geen corona check app meer. Gelukkig, want nu kan er maximaal genetwerkt gaan worden.

Bezoekadres
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
(06) 460 21 206
www.infrarelatiedagen.nl

Veel innovaties bij 330 exposanten

Professionals bezoeken Infra Relatiedagen om te netwerken, maar vooral ook om kennis te maken met nieuwe trends en innovaties. Wat dat betreft valt er op Infra Relatiedagen 2022 genoeg te genieten. Een greep uit de innovaties.

Groene alleskunner

limach

De Limach E88.1 is op dit moment de grootste elektrische graafmachines in het assortiment van Limach. De accupakketten zijn door middel van een geïntegreerd afzetsysteem eenvoudig afneembaar. Op deze manier kan zeer eenvoudig een pakket gewisseld worden en meegenomen om op te laden. Dit biedt de mogelijkheid om 24/7 door te kunnen werken. Doordat de accu’s eenvoudig, zonder tussenkomst van derden, door de machinist verwisseld kunnen worden, bespaart dit op stilstand en geniet de machine van maximale flexibiliteit.

Limach
Standnr. 758
www.limach.nl

Elektrisch aangedreven tandem trilwals

duravermeer

Dura Vermeer presenteert op Infra Relatiedagen de eerste elektrisch aangedreven tandem trilwals ter wereld. De unieke trilwals is voorzien van een compleet elektrische rij- en trilaandrijving en gaat ingezet worden bij asfalteerwerkzaamheden. Bestaande elektrische walsen zijn vaak conventionele machines waarbij de dieselmotor vervangen is door een elektromotor met accupack. Samen met Green Road Equipment en Motrac ontwikkelde Dura Vermeer daarom een wals met een compleet elektrische rij- en trilaandrijving.

Dura Vermeer Infra
Standnr. 150
www.duravermeer.nl

SUREbridge

SUREbridge

De meeste betonbruggen in Nederland zijn niet ontworpen voor de huidige verkeersbelasting en het hedendaagse gebruik. Veelal is verbreding of aanpassing nodig, maar sloop en nieuwbouw zijn kostbaar, tijdrovend en onwenselijk. SUREbridge verlengt de levensduur tot 50 jaar en doet dit goedkoper, sneller en duurzamer. FiberCore Europe en Strukton Civiel maken het bestaande kunstwerk hiermee toekomstbestendig. SUREbridge versterkt de brug met composietpanelen die door betonmortel met de bestaande betonconstructie worden verbonden.

Strukton Civiel
Standnr. 305
www.struktonciviel.nl

Constructieve kunststofvezels

Het duurzamer, sneller en goedkoper wapenen van beton: dat is mogelijk met constructieve kunststofvezels van Convez. Met de constructieve kunststofvezels is het mogelijk om traditionele wapeningsstaal deels of geheel te vervangen om zowel technische als economische voordelen te realiseren. In welke mate het staal vervangen kan worden wordt aangetoond op basis van statische berekeningen conform Eurocode 2. De constructieve kunststofvezels zijn voorzien van een MRPI®/EPD-certificaat dat voortkomt uit de Levens Cyclus Analyse. Hiermee zijn gebruikers in staat hun milieukostenbesparing aan te tonen.

Scholz Benelux
Standnr. 301
www.scholz-benelux.com

Nog meer noviteiten

  • eWorker van De Lille N.V. De e-Worker is de eerste volledig elektrische machine van de Italiaans verreikerfabrikant Merlo.
  • Kormee NΑNODRILL 3004 van KORMEE Machinery. De Nanodrill 3004 is de ultra compacte gestuurd boren oplossing op nano niveau.
  • GIANT Trilplaat GP1950E van TOBROCO-GIANT. De GP1950E is de eerste elektrische verdichtingsmachine in het assortiment van TOBROCO-GIANT.
  • Probst VM301 greenline van Nemaco Bouwmachines BV. De eerste volledig 100% elektrische bestratingsmachine ter wereld.

GWW Totaal op Infra Relatiedagen

GWW Totaal is de officiële mediapartner van Infra Relatiedagen 2022. Je vindt ons op de beursvloer in Hal 4, standnummer 433B. Kom gerust langs!