Engcon lanceert lichtgewicht palletvorken voor graafmachines van 2-6 ton

Artikel delen

In het voorjaar van 2022 lanceert draaikantelstukkenfabrikant engcon lichtgewicht palletvorken voor graafmachines in de gewichtsklasse van 2-6 ton. Dit breidt de inzetbaarheid van compacte machines steeds verder uit en draagt bij aan een hogere efficiëntie en winstgevendheid.

lichtgewicht palletvorken

Met een draaikantelstuk op de graafmachine nemen de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk toe. De mogelijkheid om de bak te kantelen en te draaien, tezamen met een groot assortiment aan accessoires om onder het draaikantelstuk aan te koppelen, transformeert de graafmachine in een slimme gereedschapsdrager.

Engcon ontwikkelt voortdurend nieuwe producten en kan nu een van de breedste assortimenten uitrustingsstukken voor graafmachines van 1,5-33 ton leveren. engcon heeft al vele jaren palletvorken voor graafmachines in haar portfolio en het gebruik ervan voor materiaal handling met graafmachines op de bouwplaats is steeds populairder geworden. Als antwoord op de toegenomen vraag heeft engcon nu lichtgewicht palletvorken ontwikkeld voor graafmachines van 2-6 ton.

“Palletvorken als werktuig zijn binnenkort net zo gewoon als de bak bij graafmachines “, meent ontwerper Mikolaj Tepper, die betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe palletvorken.

De nieuwe, lichtgewicht palletvorken zijn leverbaar in twee versies, een hydraulische en een mechanische en kunnen een belasting van 2 ton TP500 aan, ofwel een belasting van 2 ton op 500 mm vanaf de achterrand van de vorken. De gewichten zijn 141 kg voor de mechanische en 151 kg voor de hydraulische palletvorken en de standaardlengte van de vorken is 800 mm.

De hydraulische versie is aangepast voor engcons automatische snelwisselsysteem EC-Oil en daarmee kan de machinist de palletvorken en de hydrauliek automatisch aansluiten zonder de cabine te verlaten.

“De hydraulische palletvorken met EC-Oil passen perfect bij onze nieuwe EC206, die dit jaar is uitgerust met onze automatische snelwissel”, vervolgt Mikolaj Tepper.

De nieuwe lichtgewicht palletvorken zullen op verschillende beurzen later dit jaar gepresenteerd worden en serieproductie staat gepland voor het einde van dit jaar.

Technische gegevens:

GAF-GH1000L-S40-80x40x800-2T TP500
Mechanische palletvorken
Aanbevolen machinegewicht 2-6 ton
Standaard snelwissel: S40
Geschat gewicht: 141 kg
Lengte vorken 800 mm (ook te bestellen als 1200 mm)

GAF-GHH1000L-QS40-80x40x800-2T TP500
Hydraulische palletvorken
Aanbevolen machinegewicht 2-6 ton
Standaard snelwissel S40 met EC-Oil
Geschat gewicht: 151 kg
Lengte vorken: 800 mm (ook te bestellen als 1200 mm)

Engcon is de toonaangevende wereldwijde leverancier van draaikantelstukken en bijbehorende uitrustingsstukken die de efficiëntie, flexibiliteit, winstgevendheid en veiligheid van graafmachines verhogen. Met kennis, betrokkenheid en een hoog serviceniveau creëren de meer dan 400 medewerkers van engcon succes voor hun klanten. Engcon werd opgericht in 1990 en heeft zijn hoofdkantoor in Strömsund in Zweden. Via 13 lokale verkoopkantoren en een betrouwbaar netwerk van dealers worden klanten overal te wereld bediend. De netto-omzet bedroeg in 2021 ongeveer SEK 1,5 miljard. www.engcon.com.