Hybride Power Unit: nieuwe groene off grid voorziening voor de bouwplaats

Artikel delen

Op de Infra Relatiedagen introduceert AIC Harderwijk eind maart de nieuwe Hybride Power Unit. Met deze unieke unit is de opstart van de bouwplaats mogelijk zonder tijdelijke bouwaansluiting door middel van zonne-energie.

Hybride Power Unit

AIC is continu op zoek naar verbetering en optimalisatie van de bouwplaatsinrichting. Innovaties op het gebied van energietransitie worden hierin meegenomen. De Hybride Power Unit heeft AIC ontwikkeld in samenwerking met Vonk. Vonk is een internationale leverancier van onder andere oplossingen voor Power Conversion voor de energietransitie. Zij hebben wereldwijd al meerdere ‘off grid’ Hybride Power en Batterijopslagsystemen geleverd voor de olie- & gassector en de industrie.

De Hybride Power Unit van AIC is geschikt voor het voeden van stroompunten buiten de container en is flexibel in te zetten op iedere bouwplaats. Met de Hybrid Power Unit wordt een grote stap in de energietransitie gemaakt. Een Solar set bestaande uit 18 zonnepanelen, gemonteerd op de zijkanten en het dak van een 20 ft container, genereert de stroom welke de accu’s opladen. In het geval van onvoldoende capaciteit van de zonnepanelen worden de accu’s opgeladen met een generator met een vermogen van 18 kVA. De unit zorgt voor een significante bijdrage op reductie van zo’n 77% CO2-uitstoot.

De Hybride Power unit is voor het eerst te zien op onze stand nr. 681 op de Infra Relatiedagen op 29 t/m 31 maart in Hardenberg. Meld je hier gratis aan voor tickets en laat je informeren over o.a. de Hybride power unit.

Aannemers Inkoop Centrale Harderwijk
www.aic.nl