Nemaco showt eerste elektrische bestratingsmachine

Artikel delen

De Probst VM-301 Greenline bestratingsmachine is volgens Nemaco Bouwmachines uit Nijverdal de eerste 100 procent elektrische bestratingsmachine ter wereld. Het prototype werd al tijdens Bauma 2019 aan de wereld getoond en binnenkort is hij eindelijk ook te zien in Hardenberg.

Nemaco showt eerste elektrische bestratingsmachine

De Probst VM-301 Greenline werkt stil, zonder uitstoot, heeft weinig onderhoud nodig, kent zeer weinig vibraties en is volgens opgave zo’n vier keer sterker dan een conventionele bestratingsmachine. Hij maakt gebruik van twee oplaadbare Lithium-ion accu’s. Hun oplaadtijd is circa 5 uur bij 230 volt en 2,5 uur bij 400 volt. Met een tussentijdse oplading van één uur (in de lunchpauze) kan de straatmaker circa 8 uur met de machine draaien. Door als optie voor drie accu’s te kiezen kan bij een tussentijdse oplading van één uur wel tot 12 uur lang worden doorgewerkt, aldus Nemaco. De VM-301 bestratingsmachine is voorzien van een ruime cabine met alle gemakken van dien. Op het display worden accuniveau, rijsnelheid en draaiuren aangegeven.

Nemaco hem heeft verkocht aan bestratingsmachineverhuur.nl. De gedachte daarachter is dat de bestratingsbranche op die manier tegen geringe investeringskosten ervaring kan opdoen met deze emissieloze machine en daar vervolgens bij aanbestedingen voordeel uit kan halen.

Nemaco Bouwmachines
Standnr. 526
www.nemaco.nl