Veilig machinaal verkeerskegels plaatsen en verwijderen bij wegafzettingen

Artikel delen

Vanaf 2022 machinaal de eerste 500 meter wegafzetting plaatsen en oppakken? Met de zeer gebruiksvriendelijke elektrisch aangedreven kegelzetmachine van Traffic Safety Systems kan dat heel eenvoudig. Compleet automatisch door slechts één persoon.

Veilig machinaal verkeerskegels plaatsen en verwijderen bij wegafzettingenHet werkt als volgt: de chauffeur maakt de keuze aan welke zijde van het voertuig de verkeerspionnen moeten worden geplaatst. Vervolgens toets hij de onderlinge afstand van de kegels in. Rijden maar!

Met de kegelzetmachine kunnen 225 afzetkegels veilig worden meegenomen. Daarmee kan tot 5 kilometer wegafzetting eenvoudig en snel worden geplaatst, inclusief eventuele in- en uitvoegers. Met de machine kunnen de verkeerskegels ook verplaatst worden van de ene naar de andere zijde van het voertuig, om zo snel een extra rijstrook af te zetten. Ieder bekend model of fabrikaat afzetkegel kan worden gebruikt.

De inzet van de machine draagt bij aan het verhogen van de veiligheid van wegwerkers én het gezond en veilig wegafzettingen plaatsen of verwijderen volgens ARBO normen. De machine is gebouwd op een lichtgewicht afzetframe/skid en past op de meeste voertuigen met een open laadbak. Met een heftruck kan de machine eenvoudig op een voertuig worden geplaatst. Voertuigen kunnen daardoor ook nog voor andere doeleinden ingezet worden.

Traffic Safety Systems levert dagelijks een actieve bijdrage aan het verbeteren van de verkeersveiligheid voor zowel wegwerkers als weggebruikers met innovatieve producten.
De kegelzetmachine is daar een mooi voorbeeld van. Door taken zoals het plaatsen van pionnen of andreasstrippen te automatiseren en te combineren in één voertuig verhoogt het bedrijf de veiligheid bij wegwerkzaamheden aanzienlijk.

Traffic Safety Systems
www.trafficsafetysystems.eu