Uitbreiding accu-tuingereedschap

Artikel delen

Nog minder snoeren bij het groenbeheer. Metabo breidt het tuinprogramma verder uit en introduceert vijf nieuwe accu-machines op de markt. Het gaat om een snoerloze grasmaaier, drie heggenscharen en een grastrimmer. Alle machines zijn uitgevoerd met krachtige 18 Volt accu’s van de merkoverkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System). Er zullen nog meer snoerloze machines voor de tuin volgen.

metabo

De nieuwe, lichte en compacte accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36 maait en mulcht grondstukken tot een oppervlak van 350 vierkante meter.

Met de uitbreiding van de accureeks worden niet alleen professionele gebruikers in de tuin- en landschapsbouw blij gemaakt. Er zijn ook accu-machines in het programma die ideaal zijn voor de werkzaamheden in en om het huis. De nieuwe accu-machines zijn beduidend stiller dan machines die op benzine werken en zijn dus optimaal voor gebruik in lawaaigevoelige gebieden.

Grasmaaier

Voor het onderhoud van de grasmat in en om het huis is de nieuwe accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36 de juiste keuze. Deze compacte lichtgewicht is bijzonder wendbaar en combineert twee functies: hij maait en mulcht grasmatten met een oppervlak tot 350 m2. Bij kort gras maait deze grasmaaier met twee 18 Volt accu-packs met 5,2 Ah tot wel 70 minuten. Bijzonder praktisch: het geavanceerde sikkelmes heeft maar een heel kleine afstand tot de rand. Met de geïntegreerde graskammen pakt de maaier zo automatisch ook het gras dat dicht langs de rand groeit, bijvoorbeeld bij hekken of muren.

metabo

De lichte en compact 18 Volt accu-grastrimmer RTD 18 LTX BL 30 is met een maaicirkel van 30 cm ideaal voor het maaien, trimmen en afwerken.

Grastrimmer

De lichte en compacte 18 Volt accu-grastrimmer RTD 18 LTX BL 30 heeft een maaicirkel van 30 cm. De draad is tijdens het gebruik heel gemakkelijk bij te stellen door de spoelknop even kort op de grond te drukken. Verwisselen van de draad is simpel: zonder de spoel te verwijderen of te openen kan de draad gewoon vanaf de buitenkant in de spoelkop worden geregen. Een inklapbare beschermingsbeugel biedt bescherming voor bomen, struiken en andere obstakels en zorgt er bovendien voor dat de draad minder snel slijt. Tevens kan de snelheid traploos worden geregeld. Dankzij de tweedelige stang met snelkoppeling kan de trimmer zonder gereedschap gedemonteerd en daardoor gemakkelijk getransporteerd en ruimtebesparend opgeborgen worden.

metabo

Voor het snoeien van heggen, bossages en struiken heeft Metabo nu lichte en perfect uitgebalanceerde 18 Volt accu-heggenscharen in het programma.

Heggenscharen

Voor het snoeien van heggen, bossages en struiken heeft Metabo nu de lichte en perfect uitgebalanceerde 18 Volt accu-heggenscharen HS 18 LTX 45, HS 18 LTX 55 en HS 18 LTX 65 in haar programma. Ze zijn verkrijgbaar met een meslengte van 45, 55 en 65 cm. Bij snoeiwerkzaamheden kan met een 18 Volt accu-pack met 2.0 Ah per acculading wel 48 minuten worden doorgewerkt.

Verder zijn de heggenscharen voorzien van een extra veiligheidsschakelaar en snelstop van de messen. Voordat de gebruiker de machine kan starten, moet hij de veiligheidsschakelaar bedienen om deze te ontgrendelen. Zo wordt voorkomen dat de machine per ongeluk wordt gestart. De snelstop voor het mes beschermt tegen verwondingen: als de gebruiker de machine uitschakelt, stopt het mes binnen 0,08 seconden.

Metabo
www.metabo.nl