Verminder schade en letsel met een 360 graden detectiezone

Artikel delen

Brigade Electronics introduceert een nieuw product; RFID detectie Zonesafe. Dit systeem is specifiek geschikt voor werk- en bouwplaatsen en niet in de laatste plaats voor grote distributiecentra, waar voertuigen/rijdend materieel en personeel door elkaar heen werken en lopen. Dit systeem creërt een 360 graden detectiezone rondom het voertuig middels tags, waardoor het risico op letsel bij personeel of schade aan eigendommen door aanrijdingen, verminderd kan worden.

Werking

brigade electronicsOp het voertuig worden 1 of meerdere antennes aangebracht en personeelsleden die in de buurt werken en lopen, dragen een tag. Als iemand in de detectiezone van de heftruck of machine komt, dan krijgt zowel de bestuurder als degene die een tag draagt een waarschuwing. De tag gaat dan namelijk trillen.

Voor de RFID-technologie van Zonesafe hoeft de bestuurder geen goed gezichtsveld te hebben: de tags worden gedetecteerd ongeacht obstakels, dode hoeken, slecht weer of slecht zicht.

Ook kunnen veiligheidspionnen worden uitgerust met speciale Asset tags, zodat een uitsluitingsgebied kan worden gemaakt. Als een voertuig of medewerker dan in de uitsluitingszone komt, wordt men gewaarschuwd door een trillende tag.

De Zonesafe is een uitermate geschikt systeem voor grote magazijnen, bouwplaatsen en recyclingplaatsen. Eigenlijk voor alle plekken waar zowel voertuigen rijden als personeel loopt. De stevige tags zijn bovendien schok- en weersbestendig.

Over Brigade Electronics

Brigade Electronics is dochteronderneming van het Engelse Brigade Electronics Group Plc uit Engeland. Van eenmanszaak is Brigade uitgegroeid tot wereldwijd leverancier met dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, USA en Canada. Er werken inmiddels meer dan 250 werknemers bij Brigade en met meer dan 45 jaar ervaring mag zij zich terecht specialist in voertuig veiligheid noemen.

Brigade Electronics
www.brigade-electronics.com/nl