Assortiment drukknophandzenders uitgebreid

Artikel delen

Het assortiment drukknophandzenders van Tele Radio is uitgebreid met een breed toepasbare PANTHER T29-12. Deze is PLd gecertificeerd en kan op een hoog veiligheidsniveau in totaal 24 verschillende functies aansturen.

tele radio benelux

Met PLd voldoet de drukknophandzender aan de verplichte certificering Performance Level d, overeenkomend met Safety Integrity level 2. De combinatie van PLd met het Cat3 veiligheidsniveau maakt de Panther T29-12 geschikt voor werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico zoals heffen, hijsen en met name het verplaatsen van zware ladingen. Hierbij biedt de noodstopfunctie van het PLd/Cat3-niveau extra zekerheid.

In de Panther-reeks was er al een aantrekkelijk geprijsde PLd gecertificeerde zender met 8 knoppen, de PN-T19-2. Ook de nieuwe 12-knopszender wordt scherp geprijsd in de markt gezet. Met 4 extra knoppen is nu een veilige aansturing mogelijk van machines en apparaten met meer geavanceerde besturingsfuncties zoals afsleepwagens, graafmachines, agrarische toepassingen, enzovoort.

De nieuwe zender is gemakkelijk programmeerbaar voor specifieke toepassingen met behulp van de instellingenmanager. Met de verwisselbare en oplaadbare lithium-ion batterij kan de zender ruim 150 uur werken. Met de robuuste behuizing en de IP65 beschermingswaarde is de  zender bestand tegen vocht, vallen en stoten.

De nieuwe drukknophandzender werkt op de wereldwijd inzetbare frequentie 2,4GHz. Voor een storingvrije en daardoor superveilige communicatie beschikt de zender over geavanceerde technologie waardoor het signaal moeilijker te onderscheppen en te storen is.

De nieuwe zender heeft een bereik tot wel 700 meter. Wanneer een zender verloren of verbroken raakt, kan elke andere zender van dezelfde productlijn als back-up worden ingezet.

Tele Radio
www.tele-radio.com/nl