Volvo CE test ’s werelds eerste waterstofdumper

Artikel delen

Het was een grote verrassing dat Volvo CE, naast alle elektrische machines, nu ook met brandstofcellen aan de slag gaat. Dat levert meteen ’s werelds eerste door waterstof aangedreven knikdumper op.

volvo 3

De HX04 is een prototype dat de R&D-afdeling kennis en inzicht moet verschaffen in de mogelijkheden van waterstof en brandstofcellen. Groot voordeel ten opzichte van puur elektrisch is het opladen: dat gaat bij waterstofvoertuigen veel sneller. Zo wordt de HX04 in ongeveer 7,5 minuut voorzien van 12 kg waterstof, waarmee hij ongeveer vier uur kan rijden. De Volvo Group is evenals Shell lid van H2Accelerate, een samenwerkingsverband van bedrijven die de voorwaarden willen scheppen voor de massale marktintroductie van waterstoftrucks in Europa. Op het Volvo CE-testcircuit installeerde Shell een ultramodern waterstoftankstation.

Volvo Construction Equipment
www.volvoce.com