Alle grote merken op Agrotechniek Holland en Groentechniek Holland 2022

Artikel delen

Alle grote merken van trekkers en werktuigen zijn van 14 t/m 17 september te vinden op het beursterrein in Biddinghuizen. Hier vinden AgroTechniek Holland (ATH) én GroenTechniek Holland (GTH) naast elkaar én tegelijk plaats. Beursmanager Willem Bierema: “Wij zijn uitverkocht en op ons beursterrein dat zo groot is als 22 voetbalvelden zijn alle bekende en vertrouwde trekkermerken aanwezig. Bij GTH zijn alle toonaangevende werktuigfabrikanten- en merken ook weer van de partij. Bovendien zijn er óók weer nieuwe en terugkomende deelnemers.”

GTHATH en GTH vinden voor het eerst tegelijk en naast elkaar plaats. Ook al is dit met 75.000 netto m2 expositievelden de grootste beurs van de Benelux, toch kunnen bezoekers overzichtelijk en gericht alles vinden wat bij hun interesse past. De stands van bijna 300 deelnemers worden zo ingedeeld dat beide beurzen hun eigen identiteit behouden. Met één toegangskaart kan de bezoeker beide vakbeurzen bezoeken én de machines op de demonstratieterreinen zelf berijden en testen.

GThNaast ruim 5.000 nieuwe trekkers, machines en gereedschappen zijn er ook paviljoens over actuele onderwerpen en innovatieve oplossingen voor de agrarische en groensector. Willem Bierema: “Zo is er een Zero Emission Paviljoen met een breed scala aan gereedschappen en werktuigen aangedreven door accu’s of waterstof. Ook is er een Zo Goed Als Nieuw Paviljoen met jong gebruikte machines en een Paviljoen Grenzeloos Innoveren, waar innovatieve technieken en actuele oplossingen voor strengere regelgeving rondom stikstof, mest, milieu en dierenwelzijn te zien zijn in samenwerking met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw.”

Zero Emission Paviljoen

In de groensector is een opmars van elektrische machines en gereedschappen. In Paviljoen Zero Emission worden in samenwerking met NWST een breed scala aan elektrische gereedschappen en werktuigen getoond. Voorbeelden zijn handmaaiers, zelfrijdende grasmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen, robotmaaiers, ATV’s, utility voertuigen, shovels, trekkers en bestelauto’s, allen aangedreven door accu’s of door waterstof. Elke machine komt in actie tijdens demonstraties en wordt toegelicht.

Zo Goed Als Nieuw Paviljoen: jong gebruikte machines

Sinds corona is supply chain van fabrikanten danig verstoord, wat vaak resulteert in lange levertijden van nieuwe machines. Een boer, loonwerker of hovenier die snel een nieuwe machine nodig heeft, is aangewezen op demo- of jong gebruikte machines. Op de beurs is in samenwerking met Agritrader het Paviljoen Zo Goed Als Nieuw, waar exposanten hun zo goed als nieuwe machines voor de agrarische en groensector kunnen inbrengen.

GTH

Paviljoen Grenzeloos Innoveren

De agrarische sector heeft te maken met voortdurend strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van stikstof, mest, milieu, dierenwelzijn en watermanagement. Dit begrenst de huidige agrarische bedrijfsvoering, maar door innovatieve technieken kunnen deze grenzen verruimd worden. In het Paviljoen Grenzeloos Innoveren laten we in samenwerking met Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) innovatieve technieken en actuele oplossingen zien die nu al beschikbaar zijn en voldoen aan de strengere wet- en regelgeving.

Beste Trekkerchauffeur van Nederland

Op vrijdag 16 september is op AgroTechniek Holland de finale van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland, georganiseerd door Trekker Magazine. Acht kandidaten hebben zich daarvoor gekwalificeerd in de voorrondes. De finale bestaat uit zes elementen en degene die ze het snelst en meest precies doorloopt is de winnaar.

GTH

Benelux kampioenschap Timbersports

Op de finale van het Benelux kampioenschap Timbersports in samenwerking met Stihl nemen atleten het in zes disciplines tegen elkaar op: bij drie disciplines moeten ze een bijl gebruiken, bij de drie andere een zaag. GTH-bezoekers zien hoe elke discipline is gebaseerd op traditioneel houthakkerswerk en het vellen of hakken van gevelde bomen. In alle disciplines moeten de atleten niet alleen vaardigheid tonen in het omgaan met de uitrusting en het hout, maar ook hun kracht en uithoudingsvermogen demonstreren en tegelijk aantonen hoe precies ze die techniek beheersen. De winnaar gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap.

GTH

Van 14 t/m 17 september dagelijks open

De vakbeurs is van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september 2022 dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van beursorganisatie Fedecom Fairs, 100% eigendom van Fedecom. Alle informatie over deelnemers, merken, tickets en de plattegrond is te vinden op www.fedecomfairs.nl.

Fedecom Fairs
www.fedecomfairs.nl