Werken zonder CO2-emissies is mogelijk!

Artikel delen

“Daar waar tot nu toe met motorlawaai en uitlaatgassen van benzine- en dieselmotoren werd gewerkt, biedt het nieuwe jaar nu andere mogelijkheden voor een bouwplaats met minder uitlaatgassen en geluidsemissies”, zegt Bad Laasphe (Duitsland). Weber MT, specialist voor handbediende verdichtingstechniek, stelt een assortiment van machines met elektrische resp. batterij aandrijving voor. De nieuwe modellen maken niet alleen het werken in binnenruimten mogelijk, maar leveren ook een bijdrage aan klimaat- en milieubescherming.

weber mt

Momenteel start Weber MT met de marktintroductie van meteen al vijf machines die van batterij technologie zijn voorzien. Deze voldoen aan de trend naar emissievrije elektrische aandrijvingen in de bouwbranche. Als basis voor de nieuwe elektrische resp. batterij aangedreven machines hebben de betreffende modellen met benzinemotoren gediend. Het vermogen en het hiermee verbonden werkresultaat zijn dus gelijkwaardig.

weber mtNieuw is de batterij aangedreven elektrische motor eGX van Honda. Uit de beproefde trilstamper SRV 590 is bijvoorbeeld de accustamper SRE 590 DC ontwikkeld. Bovendien staan twee vooruit lopende trilplaten ter beschikking: de CF 2 DC en de CFR 90 DC.

Om extra comfortabel werken te garanderen, kan de batterij modulair op de nieuwe machines van Weber MT worden ingezet. Het vervangen van de batterij is zonder gereedschap mogelijk. Afhankelijk van de machines en de gebruiksomstandigheden kan tot 45 minuten met een batterij lading worden gewerkt.

De nieuwe serie batterij aangedreven machines van Weber MT maakt het werken in binnenruimten, in diepere greppels of steden met emissievrije zones mogelijk. Bovendien voldoet de nieuwe serie aan de tijdgeest van milieu- en klimaatbescherming, omdat geen directe CO2-emissies worden veroorzaakt. Ook voor de verhuur zijn de machines aantrekkelijk; ze hebben slechts weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk te bedienen.

Weber MT
www.webermt.com